Нов треньор "Левски" ще има не по-рано от следващата седмица, а дотогава тимът ще бъде воден от помощниците на подалия оставка Георги Тодоров. Те ще изведат тима в неделя срещу "Лудогорец" в Разград.

Това заяви босът на клуба Наско Сираков на днешната открита тренировка. Той обясни, че е постигнал договорка със следващия наставник, оставало само да се уточнят  "дребни детайли". На "Герена" очакват треньора най-късно идната сряда. Почти сигурно това е Славиша Стоянович, който се завръща при "сините".

Славиша Стоянович

Тодоров обяви, че напуска след домакинската загуба от "Черно море" с 1:2 в събота. Той ще продължи да работи в школата.

"През годините не мога да си спомня колко пъти ми се е налагало да говоря за промени в треньорския щаб на "Левски", рече Сираков. - Напълно разбирам и се съобразявам с мисленето и решението на Георги Тодоров. Искам да му благодаря изключително много. Много бързо се забравят нещата в България, но понякога трябва да се припомнят. Той дойде в изключителон тежък момент, отзова се без никакви условия. Само и единствено с мисълта да помогне на любимия си клуб. И лично на мен."

16 души напуснаха отбора в последните четири месеца. Това е новосформиран тим с повече млади играчи. Всички, които отдавна са във футбола, разбират, че е абсолютно нормално да има лъкатушения в представянето. На Гошо му дойде прекалено нанагорно на базата на това колко обича "Левски". Георги Тодоров ще остане на работа в клуба и ще бъде близо до отбора. Имам му безгранично доверие. Още веднъж му благодаря за това, което свърши и на което го подложихме в последните четири месеца."

"Няма смисъл да ме питате кой ще бъде новият треньор. Водил съм разговори. Имаме разбиране и съгласие. Но има някои дребни неща и детайли за доуточняване. Надявам се другия вторник или по-вероятно сряда новият треньор да води тренировките на отбора", добави Наско Сираков, без да отговаря на въпроси.

Сърбинът Славиша Стоянович е на 50 г. Той стана старши треньор на "Левски" през лятото на 2018 г. В началото на 2019-а, малко след като Васил Божков влезе официално в клуба, напусна и пое националния тим на Латвия. В началото на настоящата година напусна.

Любопитно е, че и преди повече от 2 г. Стоянович пое щафетата от Георги Тодоров, който тогава изцяло бе в ролята на заместващ в екип с Тодор Симов.