Депутатът от БСП Михаил Христов стана поредният, който напуска парламентарната група на партията. Съобщението дойде от председателката на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното парламентарно заседание.

Мотивите и на този депутат от групата на Нинова отново са различия с ръководството. Той посочва, че не приема начина на работа в ПГ, липса на доверие във взетите решения, както и фундаментални различия.

Така в групата на БСП останаха 70 депутати, като първоначално те бяха 80.

Напусналите заради различия с ръководството на БСП са вече 8. Преди Христов с подобни мотиви от групата се отделиха Чавдар Велинов, Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов. Отливът на соцдепутати започна малко след като Корнелия Нинова остана на лидерския си пост чрез партийни избори, а конгресът отстрани от Националния съвет на партията повечето представители на нейната вътрешна опозиция.

Напускането бе в знак на несъгласие с политиката на Нинова. Според разделилите се с групата изборите за председател и ръководни органи на партията са били компрометирани.

Още преди преизбирането на Нинова и на конгреса групата бе напусната от други двама депутати - Спас Панчев и Александър Паунов. При Панчев това стана, след като неговата партия БЗНС "Алескандър Стамболийски" излезе от коалицията "БСП за България". Името на Паунов пък бе замесено в огласени от прокуратурата разговори с бизнесмена Васил Божков и той бе помолен от левицата да излезе от групата.

Малко по-късно депутатката Анна Славова от БСП съобщи, че е заразена с корнавирус. През последните дни други трима социалисти също съобщиха за положителни проби - Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Иван Иванов.