"Лудогорец" претърпя втора поредна загуба в група J на Лига Европа - 3:4 като гост на австрийския ЛАСК (Линц). Двубоят предложи зрелище и бе по класически типичен за "орлите", само че този път драмата бе за тяхна сметка.

Освен седемте гола видяхме още червен картон (за ЛАСК), дузпа и много опасности и пред двете врати.

В другия мач от групата "Антверп" поднесе изнедада - 1:0 срещу "Тотнъм" у дома. Рефаелов вкара единственото попадение в 29-ата минута.

Така в класирането белгийският тим има пълен актив от 6 точки, "Тотнъм" и ЛАСК са с по 3, а "Лудогорец" - 0. Идната седмица шампионът ни приема "Тотнъм" в Разград, а веднага след това и гостува на "шпорите".

Двубоят в Линц започна лошо за българския тим, воден от временния треньор Станислав Генчев след раздялата с Павел Върба.

Домакините излязоха напред в резултата още във 2-ата минута, възползвайки се от зейнала пробойна в центъра на защитата на "орлите". Балич се озова в добра позиция за стрелба и простреля Пламен Илиев.

Положението стана още по-тежко в 12-ата, когато след ъглов удар Грюбер удвои с техничен удар.

"Лудогорец" реагира и имаше шанса бързо да намали резултата, този път след голям гаф на домакините. Елвис Ману отблизо върна интригата - 1:2 в 15-ата минута. Нататък гостите заиграха по-добре. И получиха шанс да изравнят, но Алекс Сантана не сполучи. Това бе най-добрата възможност.

Малко след това Рагуж вкара трети гол, получил добър пас при центриране в наказателното поле отляво - 3:1. В интерес на истината ЛАСК можеше да си върне аванса от два гола и по-рано - почти всяка атака на тима носеше опасност пред Пламен Илиев.

Кошмарно представяне "Лудогорец" в дефанзивен план. Нещо, което личеше като минус още от началото на сезона, пък и в предишния. За сметка на това в атака нещата изглеждаха доста по-добре, предвид и многото контузени - Ихиньо Марин, Кирил Десподов, Клаудиу Кешеру...

Надеждите за различен развой през второто полувреме бяха помрачени рано. То започна както и първото - с гол. И точен отново беше Балич - 4:1 в 55-ата мин., след два рикошета във футболисти на "Лудогорец" при удара австриеца с босненски корени. По-късно попадението бе записано като автогол на Вердон.

Но това далеч не бе всичко в мача.

Домакините заиграха доста хазартно и небрежно в защита. И отново ги наказа Елвис Ману - в 62-ата. Тук отборът на Генчев изглежда си повярва. И в 72-ата си спечели възможност да стигне до нов знаков за историята си обрат. "Зелените" застрашиха вратата на ЛАСК и Гръгич се оказа преграда при шут на Ману, но спря топката с ръка. 

Дузпа, реализирана от нидерландеца, който заби хеттрик. И червен картон за Гръгич.

До края двубоят продължи да бъде зрелищен и двуостър, а ЛАСК не изостави агресивната и нападателна игра. Положения създадоха и двата отбора. "Лудогорец" отправи удари, а най-близо до четвърти гол бе при центриране от свободен удар. Ситуацията завърши с вратарска намеса.

В крайна сметка - 4:3 за ЛАСК. И много труден път пред "Лудогорец", предвид желанието на "орлите" да излязат от групата.