ЦСКА 1948 би "Черно море" с 2:1 като гост в мач от 11-ия кръг на Първа лига и зае третото място в класирането преди останалите мачове от кръга. Новакът е на 4 т. от лидера "Локомотив" (Пловдив), който изненадващо не преодоля "Монтана" на "Лаута" - 2:2.

Това е първата победа на ЦСКА 1948 извън София в елита. До момента тимът минаваше за добър домакин, но за слаб гост. Успехът на трудния за всички терен във Варна дойде с обрат и в силен период за отбора - четири победи в последните пет мача.

Матиас Курьор откри с глава в 21-ата минута. Попадението дойде логично, предвид превъзходството на "моряците" в първите минути. 

"Червените" обаче бързо върнаха гола - в 29-ата мин. Васил Шопов проби отляво и подаде на непокрития Галин Иванов, който изравни с лекота.

Последва ситуация в наказателното поле на ЦСКА 1948, при която след удар на Стефан Велев топката срещна ръката на Шопов, но съдията не отсъди дузпа.

В края на полувремето Мартин Камбуров от чиста позиция не уцели вратата на "Черно море" с глава. 

След почивката "Черно море" натисна и създаде няколко добри възможности. При една от тях Васил Шопов изчисти топката пред голлинията. Двубоят вървеше за домакините, но гол падна в тяхната врата.

В 62-ата минута Виктор Попов задържа Галин Иванов в наказателното поле - дузпа, реализирана от Мартин Камбуров, който вече е само на 8 гола от рекорда на Петър Жеков в "А" група.

Нататък ЦСКА 1948 като цяло контролираше двубоя. И имаше по-интересните атаки и ситуации за гол.

"Черно море" е на шесто място.

В късния мач днес Локо и "Монтана" направиха 2:2 под тепетата. Димитър Илиев откри в 6-ата минута, но гостите използваха отпускането на домакините и ги прободоха два пъти - Тони Тасев изравни в 25-ата минута, а в 32-ата Лукас Масоеро си отбеляза автогол.

От центъра Бирсент Карагерен направи 2:2. Но головото шоу спря дотук, след почивката домакините не успяха да пречупят съпротивата на "Монтана".

Ако в неделя "Лудогорец" победи "Левски", ще се изравни с "Локомотив" на върха - по 23 т. "Орлите" имат предимство от победа в пряк двубой, а и мач по-малко.