При завръщането си в България тази есен "Тотнъм" бе по-убедителен и спечели с 3:1 срещу "Лудогорец" в третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. "Шпорите" имат 6 точки, а "орлите" остават без актив.

Тимът на Жозе Моуриньо очаквано доминира, потвърждавайки все по-добрата си форма във Висшата лига. Хари Кейн откри с глава в 13-ата минута, а в 33-тата Лукас Моура удвои.

В началото на второто полувреме Клаудиу Кешеру намали, но още в 62-ата минута Джовани Ло Селсо отбеляза още веднъж, след като "Тотнъм" не позволи на домакините реално да помислят за обрат.

В средата на септември "Тотнъм" не беше убедителен срещу "Локомотив" в Пловдив в квалификациите и трябваше да прави обрат за 2:1. Все пак "Лудогорец" игра значително по-добре през второто полувреме, като опита да се опре на един от силните в Англия с открит футбол.

Другият мач от групата е от 22 часа - "Антверп" срещу ЛАСК.

"Тотнъм" пристигна в Разград снощи, отседна в местен хотел, като направи впечатление, че е воден от клубния си президент и мултимилионер Даниел Леви. В края на месеца лондончани приемат българския шампион.

Хари Кейн и компания дойдоха с идеята да не допускат нова грешка, както преди седмица на белгийска земя. И така започнаха сблъсъка. В състава на "Лудогорец" личеше Клаудиу Кешеру, един от контузените основни футболисти на "зелените".

Начело с Кейн и Гарет Бейл сред титулярите, "Тотнъм" зареди опасности пред Пламен Илиев от първите минути. Пропуск направи Хари Кейн, а Бейл тества Илиев от фаул. Така се стигна до гола на тарана, който за него е под номер 200 за тима от Северен Лондон.

"Тотнъм" продължи да доминира и в 33-тата Моура подпечата превъзходството му. "Лудогорец" за 45 минути не успя да застраши сериозно Джо Харт, предпочетен днес в рамката пред Юго Лорис. 

Това се промени след почивката - в 49-ата Кешеру напомни за себе си, възползвайки се от рикошет след удар на Бърнард Текпетей. Голът подейства като лампичка за тима на Специалния, който бързо овладя контрола отново.

След малко повече от час игра влезлият като смяна Хюн Мин Сон изработи третия гол - на Ло Селсо. Комбинацията си струваше. До края срещата се дограваше. "Тотнъм" "върна газта", което позволи на "Лудогорец" да изглежда почти равностоен.

Домакините имаха няколко добри атаки, но не стигнаха до ново попадение.