Властелините на Висшата лига в последните години "Манчестър Сити" и "Ливърпул" направиха 1:1 в мач от 8-ия кръг. Мохамед Салах откри в 13-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Садио Мане. 

В 31-ата Габриел Жезус изравни с ефектен гол след триково изпълнение. Малко след това Кевин де Бройне не уцели вратата на гостите от 11-метров удар. Той бе присъден за игра ръка на Джо Гомес - след разглеждане на ВАР.

Двубоят бе равностоен и за пореден път между тези два съперника приличаше повече на партия шах.

Преди почивката бе по-интересно, и двата отбора имаха ситуации за голове, атакуваха с повече рискове и динамика. "Ливърпул" започна по-добре и голът дойде логично.

"Сити" реагира бързо и Рахим Стърлинг стреля опасно към Алисон. До изравняването се стигна след добра атака в стила на Пеп Гуардиола, а тимът му изтърва пълния обрат с дузпата.

След почивката не бе така интересно - откъм атракция. Основната идея на съперниците бе да не загубят. Диого Жота имаше добра възможност за "Ливърпул", отново Жезус за "Сити", по няколко добри атаки и това общо-взето бе всичко под дъжда на ст. "Етихад".

Други резултати от днес: "Уест Бромич" - "Тотнъм" 0:1, "Лестър" - "Уулвърхемптън" 1:0.

В класирането "Лестър" има 18 точки, "Тотнъм" и "Ливърпул" са с по 17, а "Саутхемптън" е с 16.