Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков представи днес Славиша Стоянович като старши треньор на отбора с думите, че той има недовършена работа. Стоянович за втори път поема отбора, след като му бе треньор в сезон 2018/2019 г. и бе изнедаващо сменен от Георги Дерменджиев. Тази раздяла бе приета трудно и от футболистите, и от публиката.

Самият Стоянович пък заяви, че няма промяна в стила му, който определи като  "дисциплиниран рокендрол на терена". Той призна, че идва при "сините" в много тежък период, но се надява да довърши работата си, която беше прекъсната в началото на 2019 г. Договорът на Стоянович е за две години.

"Имах договорка с клуба да не говоря с медиите, докато не стане всичко официално. Извинявам се на журналистите. Щастлив съм, че съм тук. Знам, че е много тежък периодът. Много хора ми се обадиха да ми кажат да не съм луд да поема "Левски" сега - няма пари, няма нищо. Но има неща по-големи от парите. Да обичаш Левски, да обичаш феновете. Лесно взех решението, надявам се да имаме уважение един към друг, да изведем "Левски" на правилния път и да се вдигнем на по-горна позиция", каза Стоянович.

И допълни:

"Не е време сега за тежки думи, трудно е, фланелката на "Левски" тежи. Има притеснение, нормално е, но трябва да се трудим. Гледам на това като голям шанс да свърша работата ми, която не успях в моя първи мандат. Много трудна е ситуацията с коронавируса, процесите са трудни. При най-добрия сценарий се събираме на 19 ноември с играчите, които са с националния отбор. След това идва мачът с ЦСКА. Всеки ден трябва да работим крачка по крачка, да видим кои са здрави. Не знам дали ще има мач с ЦСКА и какво ще става. Рано е да говорим".

"Левски" е подал искане в БФС мачът с ЦСКА-София да бъде отложен заради многото заболели в тима. Те ще получат разрешение да излязат от карантина брони дни преди сблъсъка.

А досега Стоянович анализрал с компютъра си, но "едно е на екрана, друго е на терена".

"Има много нови играчи, ще изчакам да ги видя всички в игрова обстановка. Със сигурност отборът трябва да бъде по-компактен. Трябва да имаме повече енергия, повече агресия. Не е лесно да се носи фланелката на "Левски", както вече казах. Ситуацията навсякъде във футбола е тежка сега", каза Стоянович.

Неговият асистент ще се присъедини през декември.

"Няма гаранция, че оставам две години в "Левски" - може повече, но може и по-малко, това е нормално. Зависи от целите на клуба и от резултите. Сега трябва да сме спокойни, консолидирани, не е моментът за големи думи, ще мислим за другия сезон, това е животът, трябва да се концентрираме. В петък няма да кажа нещо ново на играчите, ще изчакам да се върнат тези от националния отбор. Нормално, ще ги запозная с правилата, философията ми. Стилът ми е "рокендрол", няма промяна. Искам дисциплиниран рокендрол на терена. Ако трябва да съм честен, искам повече от всички. Всеки мач футболистите на "Левски" трябва да дават 100% от възможностите си. Всички трябва да дават повече", каза още Стоянович, който свири доста добре на китара и е запален по рока.

Сираков обясни, че се е разбрал с новия треньор много бързо и той не е поставял никакви условия.

"Изключително съм щастлив да представя Славиша пред вас. Искам да ви кажа, че още миналата седмица за пет минути сме се разбрали. В нито един момент Славиша не е поставял условия. Неслучайно ваши колеги в Сърбия написаха, че щом се захваща с "Левски" в този момент, той е мазохист. Истината е, че Славиша изключително много обича "Левски". Явно се е заразил преди две години от синята идея", каза Сираков.

Той обясни, че Стоянович е назначен и като треньор, и като спортен директор. От думите на Сираков стана ясно, че докато "Левски" не постигне разбирателство с Петър Хубчев, не може да назначи старши треньор.

"Надявам се скоро да подпишем спонсорски договор и тогава да започнем разговори с Хубчев и щаба му", обясни Сираков.

Той определи момента като тежък и заради големия брой заразени с коронавирус играчи.

"С оглед на това, че вчера имахме отново положителни случаи, отборът се разпуска до петък. Вече им загубих бройката колко са заразени", каза Сираков.

Той пожела успех на Стоянович и декларира, че има неговата и на целия клуб подкрепа.

"Говорих с доста хора и тук в България, и в Европа. Нямаше нито едно отрицателно мнение за Славиша. Явно, че заразява хората и им въздейства положително. Още веднъж казвам, че Левски намери правилния треньор. Никакви условия не са поставяни на Славиша. Единственото условие е да започнем и да изграждаме отбор за следващата година. Да избегнем максимално оттук-нататък грешки в селекцията. Когато взимаме нови футболисти, да сме убедени на 100%, че това са играчите за "Левски" каза още Сираков.