Рафаел Надал и Доминик Тийм стартираха победно на финалите на ATP в Лондон - заключителният за годината турнир в елита на мъжкия тенис. 

Надпреварата за последен път се организира в лондонската "О2 арена", а от догодина се мести в Торино. Публика няма, 18-хилядната зала е абсолютно празна.

В повторение на миналогодишния финал Доминик Тийм надделя над Стефанос Циципас, който грабна титлата през 2019-а, но този път преглътна поражение - 7:6(5), 4:6, 6:3 за австриеца.

Другият мач от тази група бе спечелен от Рафа Надал - 6:3, 6:4 срещу Андрей Рубльов, тенисистът спечелил най-много мачове (39, толкова има и Новак Джокович) и турнири (5) тази година.

Матадора няма титла на финалите на ATP в кариерата си - единственото голямо отличие, което му липсва и за последно в Лондон прави опит да го вземе.

Днес са първите мачове от другата група - Новак Джокович срещу Диего Шварцман (след 16 часа наше време) и Данийл Медведев - Александър Зверев (след 22 ч.).

Каквото и да се случи на турнира, сърбинът за шести път завършва годината като номер 1 в света. Така той изравнява рекорд на Пийт Сампрас.

Джокович получи купата на ATP, а сега ще направи опит и за шеста титла на турнира, което също ще е изравнено върхово постижение.