Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев е много вероятно да бъде преместен от 20-хилядната "О2 арена" в по-малката "Уембли арена", обяви импресариото Еди Хърн пред "Дейли Мейл".

Боят е насрочен на 12 декември, а Кобрата излиза на ринга за три титли и четири пояса на британеца като претендент на IBF.

Хърн, който е мениджър на шампиона и организатор на двубоя чрез компанията си "Мачруум", се надяваше на допускане на около 4000 души в залата, но затягането на мерките във Великобритания осуети това. През миналата седмица той допусна, че в крайна сметка срещата може да се проведе извън Обединеното кралство, например в Близкия изток.

"Изглежда, че мачът ще е в "Уембли арена", коментира Хърн пред "Дейли Мейл". - Бяхме се спрели на друга зала, но вторият локдаун промени нещата. Надявахме се да има фенове в "О2 арена", може би 4000 души. Сега има възможност най-много за 1000, но е трудно да се каже в момента. Разговаряме с Департамента по дигитализация, култура, медии и спорт и ще видим какво ще правим. Ей Джей е готов да се бие и иска да го направи."

Двубоят трябваше да е на 20 юни на стадиона на "Тотнъм", но още през пролетта беше отменен заради първата вълна на пандемията.

В момента в зала "О2 арена" - най-голямата на Острова, се играят финалите по тенис на ATP. Без публика.

Междувременно Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър подновиха преговорите за трети мач помежду си. Ако такъв има обаче, той няма да е по-рано от пролетта на 2021 г. Трябваше да е в края на настоящата, но американецът се забави в потвърждаването на договора и Циганския крал се оттегли от споразумението, като дори започна преговори за битка с друг съперник в родината си през десември. Това няма да се случи.