Популярните холивудски актьори Райън Рейнолдс и Роб Макелхени са напът да придобият уелския "Рексъм", който сега се подвизава в петото ниво на английския футбол, съобщи Би Би Си.

Това вече е възможно - тръстът на привържениците на клуба с огромно мнозинство даде зелена светлина за придобиване с 98,6 процента "за". От над 2000 членове с право на глас 1809 подкрепиха офертата на звездите, 26 са "против", а деветима се "въздържаха".

От 2011 г. "Рексъм", който е третият по възраст действащ футболен отбор в света (създаден е през 1864 г.), се притежава от своите фенове. За начало Рейнолдс и Макелхени, изявяващи се и като продуценти в шоубизнеса, възнамеряват да налеят 2 милиона паунда в новата си придобивка. Те са казали на борда на тръста, че искат да превърнат скромния тим в "световна сила".

"Името е "Рексъм", написа Рейнолдс в туитър, поствайки и емблемата на клуба.

Тръстът обяви, че остава да се уточнят детайли по сделката, а директорът на борда Спенсър Харис каза пред Би Би Си, че очаква новите собственици официално да придобият "Рексъм" до седмици чрез компанията RR McReynolds.

Те са презентирали намеренията си онлайн на 8 ноември. Гласуването започна на следващия ден и приключи в неделя. Рейнолдс и Макелхени обещават, че когато всичко е финализирано ще пътуват до Уелс и редовно ще посещават мачовете на "Рексъм".