Докато Холивуд се отказва от снимките на нови филми заради пандемията, идва време да бъдат преразгледани старите. Франсис Форд Копола даде пример в това отношение – по случай 30-годишнината от излизането на екран на финала на трилогията „Кръстникът“, той реши да обнови филма, съобщава „Парамаунт пикчърс“.

Режисьорът е преосмислил филма и е променил няколко сцени, включително началото и финала. Променен е и саундтракът. Филмът е премонтиран. Режисьорската версия има и ново заглавие: „The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone”. Според Копола, именно тази версия най-много съвпада с общото звучене на трилогията и отразява идеята, вложена от него и Марио Пузо във филма.

Екипът на „Парамаунт пикчърс” е възстановил оригиналното изображение и е подобрил качеството на звука, така че новата версия ще може да се гледа в 4К вариант.

„The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone” ще излезе в ограничен брой киносалони на 4 декември, а от 8 декември ще бъде достъпен в стриймингови платформи и като Blu-ray издание.

Трейлър на обновения филм:

 

Площад Славейков