Българския футболен съюз отложи предстоящото утре (събота) дерби между ЦСКА-София и "Левски".

Като причина е посочена множеството заразени с коронавирус играчи на "сините" в последните дни. Очаква се двубоят да бъде пренасрочен за декември.

Ето съобщението от БФС:

"Решение - 20.11.2020 г.
На база представени индивидуални PCR-тестове на състезатели и служебни лица от ПФК „Левски“ Сф,  Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са повече от 10 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Левски“ Сф, срещата от XIII-ти кръг на Първа лига, между отборите на ПФК „ЦСКА-София“ Сф и ПФК „Левски“ Сф насрочена за 21.11/събота/2020 г се отлага. Датата за изиграване на отложената среща ще бъде уточнена допълнително."

Вчера стана ясно, че 11 футболисти на "сините" са заразени. Съгласно протокола на БФС при повече от 10 инфектирани играчи от отбор, срещата трябва да се отложи. 

В последните седмици бяха отложени няколко мача заради заразени футболисти. Например на "Берое", който ще пропусне този и следващия кръг, в които трябваше да срещне последователно "Монтана" и "Левски".

В събота няма да се играе и срещата "Лудогорец" - "Ботев" (Пловдив). Така в 13-ия кръг, последен от първия дял, за уикенда и понеделник останаха само четири двубоя.