Премиерът Бойко Борисов завърза един от типичните си непринудени диалози с гражданин, докато инспектираше нова отсечка с икономическия министър Лъчезар Борисов и зам.министъра на строителството Николай Нанков.

Борисов се включи на живо от рехабилитираното трасе, което трябва да свърже покрай Ихтиман-Самоков-Сапарева баня с Дупница и фактимески магистрала "Тракия" със "Струма".

Участъкът Самоков-Дупница е вече изцяло рехабилитиранза 26 млн. лв., стана ясно от отчета на Нанков.

"Живот и здраве, март месец – това е най-прекият път, за да не влизат през София", одобри премиерът.

(Което е факт: ако съществуваше такъв байпас, няма нужда трафикът от Гърция и Македония да се свързва с този към Бургас, Пловдив и Турция, стъпвайки задължително на Околовръстното на столицата, какот е сега, б.р.).

Нанков изтъкна обаче, че само по трасето към Боровец и Радуил има повче от 5 свлачища.

"Надявам се, качеството е високо", обърна се премиерът.

Точно в този момент отсреща по ремонтираното шосе се зададе гражданин с велосипед.

"Добър ден - харесва ли ти пътят? Пътят харесва ли ти", свойски се обърна министър-председателят.

След като каза, че се казва Васко, от вълнение човкът веднага взе да пресича към ВИП-гостите.

Бойко Борисов лично го нахока да се пази.

"Леко, леко, леко, леко - идва кола, бе ей!"

Събеседникът с колелото се оказа строг, но справедлив: 

"Да ти кажа честно, аз не съм в ГЕРБ-а, обаче браво! Атака, аз съм в Атака", призна колоездачът успешно избегнал летящите коли.

"Браво! Моят треньор навремето викаше: масло масло!", явно по адрес на пътя заяви той.

Той посети и предпритие за военна продукция в Самоков. Стана ясно, че фирмата "Самел-90" е получила близо 390 хил. лв. по мярката 60/40. С тези средства са запазени близо 80 работни места.

"Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи. Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е "Самел-90" в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия", написа Борисов във фейсбук.

Борисов нагледа и строящия се Okol Lake Park край яз. Искър: