В „Лидъл“ пуснали националистическа седмица. Македонската наденица вече е пиринско-македонска наденица, а гравче на тавче го прекръстили на смилянски боб в тракийско гювече по стара българска рецепта. Също така прочутата винарна в Тиквеш вече се нарича Винарна "Премиерче", а „Македонско девойче“ се пее с „Девойче от територията с македонски диалект“.

Знаете, че българите никога не са губили война от друг, само от себе си. (Е, и от византийци, турци, сърби, румънци, руснаци, съюзници, обаче това е заради турското робство, заради което също така сме изостанали, бедни, нещастни, мачкани, онеправдани и никога не сме ставали световен, европейски или какъвто и да е друг шампион по футбол.)

И понеже имахме една доста успешна серия през последните десетилетия, в която България овдовя от Съветския съюз и пристана на НАТО и ЕС, като уважаваща себе си драма куин, страната ни не понесе тая поредица от успехи и набързо се ориентира към две вътрешни войни, с които отново да възвърне чувството на безнадеждност и вярата в световния заговор срещу добруването си. Войни с пандемията и с Македония.

Засега и двете вървят успешно, тоест губим ги по вътрешно-олигофренски причини.

С ковида засега всичко е ясно – каквато и тактика да им хрумне на генералите от предния фронт, баш генералът веднага я отменя, защото ще вземе да реши твърде бързо проблема с организацията и няма да има оправдание за усвояване на средствата от Брюксел.

А те все още се бавят.

Тоестq тая война няма да я печелим, докато не почнат да ни замерят с пачки от Европа. Или пък от пенсионния фонд, щото там до месец-два ще се очертаят големи излишъци, ако пенсионерите продължават да мрат по стълбища и линейки с тия темпове.

Виж, войната с Македония засега минава без жертви. Ако бяхме друга държава, можеше да поскърбим за загиналото си достойнство и политическа предвидливост, но нали сме си ние, тия работи не ги броим за жертва. Ни се ядат, ни се пият.

Та войната с Македония на езиковия фронт върви добре засега. И от двете страни я водят точно тия, дето нищо не могат, не знаят и не разбират, но за сметка на това - не се и опитват. Засега лек превес взима България, която с фини ходове и деликатни нападки успява да разкрие истинското лице на македонците, а то – нека си признаем, е плашещо българско!

Вземете например онзи началник от Македонската информационна агенция, която поради смяната на името на републиката вече се нарича Медийна информационна агенция. Нарече българската външна министърка кърджалийска п.... О, пардон, това не беше за нея и не го каза македонецът. Ама македонецът написа, че Захариева е фригидна кучка. Долен сексист и мачист! Къде се е чуло и видяло балкански мъж да нарича една дама по този начин! Да, вярно, нашият премиер нарече нашата шефка на парламента п..ка, обаче това са си наши работи, вътрешни. Както казват американците – и той е простак, ама е наш простак!

Освен това нашият премиер никога не би нарекъл една п..ка фригидна, защото знаем – няма фригидни п..ки, има п..ки, дето още не са били с истински премиер.

Въобще, македонците са същите като българите, само че са македонци, както би казал Божинката. Само дето са по-нещастни, нямат си език, нямат си име на държава, нямат си история даже, а най-лошото - нямат си премиер, който да ги ощастливява.

Затова, братя и сестри македонски, крайно време е да се предадете и да се наречете българи. В замяна ще ви дадем език, на който да следите новините по ПИК и Нова телевизия, трагична история, още по-трагични политици и най-вече - цял премиер с джипка. Вземете ги и не ни ги връщайте, а ако трябва, ние ще се наречем македонци и ке почнуваме да сборуваме како си сакаме.