СИМОНА РУСЕВА

Доскорошните врагове от “Ислямска държава” (ИД) и  клонът на “Ал Кайда” в Сирия – Фронтът "Нусра”, сключиха сатанински съюз. Те обявиха, че вече няма да се атакуват взаимно, а ще се борят в името на общата цел – световен халифат, предадоха световните агенции.

Побратимяването е станало преди броени дни във ферма в Северна Сирия.

Днес в интернет беше разпространено и видеопослание на главатаря на ИД Абу Бакр ал Багдади. В него топтерористът отправя закани към САЩ и обявава поход към Рим.

За ислямистите Рим е синоним на Европа.

Преди четири дни се появиха съобщения, че Ал Багдади е бил убит или тежко ранен при въздушно нападение на американците срешу база на ислямистите в Сирия.

Във видеопосланието си тарторът на ИД говори за събития, станали след въздушния удар. Това е доказателство, че той е останал невредим. 

Ал Багдади обявява, че САЩ не могат да разчитат на война от въздуха и затова можели да разчитат само на сухопътни сили в Сирия.

“Обама ще си плати. Той изпраща нови 1500 войници с твърдението, че били консултанти”, заявява Ал Багдади. Всъщност  те се представяли за военни консултанти, защото и при денонощните им усилия били безсилни да спрат похода на ИД.

Терористът призовава мюсюлманите от цял свят да се включат в "свещената война", за да бъдат ликвидирани и "отрепките" от Саудитска Арабия и Йемен, присъединили се към "агресора САЩ". Неговите хора щели да се бият срещу врага до пълна победа.
Повече от година ИД и Фронтът "Нусра” се атакуваха взаимно в борбата кой да е лидер на бунтовниците, обявили се срещу режима на сирийския президент Башар Асад. 

Сегашният им сатанински пакт идва да докаже, че противоборството е останало в миналото. Обединила ги е общата цел – изграждане на халифат в Европа, а впоследствие и в света.

Че това няма да стане, е ясно. Големият въпрос е кога ще бъде спрян кървавият поход на ИД в Сирия и Ирак.