"Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА 1948 направиха 1:1 на "Лаута" в мач от 13-ия кръг на Първа лига - последния от първото завъртане в елита. Лукас Масоеро откри за "Локо" в 5-ата минута, а в 14-ата Момчил Цветанов си вкара автогол.

Това бе официален дебют за Александър Тунчев начело на "смърфовете", след като Бруно Акрапович напусна, за да оглави ЦСКА-София. Мартин Камбуров не успя да се разпише срещу отбора, с който постигна най-големите си успехи във футбола.

Домакински натиск донесе откриване на резултата, но гостите бързо върнаха попадението с помощта и на спортно щастие. Момчил Цветанов си отбеляза автогол в 14-ата.

В средата на първото полувреме ЦСКА 1948 имаше претенции за дузпа за задържане на Марио Топузов, едва не наказал грешка в защитата на "Локо". 

В началото на второто полувреме "червените" имаха две добри възможности. Малко след това и Георги Минчев направи пропуск, изведен отдясно срещу вратаря на столичния тим Даниел Наумов. 

Последваха и спасявания на младежкия национал при удари на Минчев и Лукас Салинас, който не успя да го преодолее от чиста позиция. 

Колкото повече минаваше времето, толкова повече интересните ситуации пред двете врати намаляваха за сметка на единоборствата. И логично последният сигнал на съдията дойде при 1:1.

По-рано днес "Черно море" би "Ботев" (Враца) с 2:1 във Варна. Файсел Касми откри за "моряците", а Аласан Н'Диайе изравни в края на първото полувреме. Матиас Курьор осигури трите точки за отбора на спрягания за нов национален селекционер Илиан Илиев в 79-ата.

Вчера "Славия" и "Етър" направиха 0:0, а утре е срещата "Арда" - "Царско село". Три мача от кръга са отложени заради COVID-19, сред тях ЦСКА-София - "Левски".