Една от централните новини в британските медии е назначението на Алън Пардю за технически директор на ЦСКА-София. 59-годишният англичанин е популярно име в родината си - бил е мениджър на отбори като "Уест Хем", "Чарлтън", "Саутхемптън", "Нюкасъл", "Кристъл Палас"...

По-рано днес вестта дойде като гръм от Борисовата градина.

"Алън Пардю предприе шокиращ ход - да стане технически директор на най-успешния български клуб - ЦСКА София, след като през  миналия сезон беше мениджър на "Ден Хааг", гласи заглавието на "Дейли мейл".

Таблоидът, чиято спортна рубрика е като агенция и съдържа също така коментари и анализи на бивши футболисти и популярни журналисти на Острова, отделя много място на новината.

"Дейли мейл" допълва, че Пардю се е разделил по взаимно съгласие с нидерландския "Ден Хааг", след като първенството на страната бе прекратено през миналата пролет. 

"ЦСКА е най-успешният клуб в България, а през миналия сезон завърши като вицешампион, продължава вестникът. - Треньор му е Бруно Акрапович. Българският отбор участва в Лига Европа, но е последен в група А, като е спечелил една точка от три мача. ЦСКА приема "Йънг Бойс" в четвъртък и ако загуби, няма да може да се класира напред в турнира. Христо Стоичков, който изигра 250 мача за "Барселона" в два периода през 90-те години, е сред акционерите на клуба."

Нататък "Дейли мейл" разказва за миналото на Пардю и периода в Нидерландия, където е водил "Ден Хааг" само в осем мача и е записал една победа до пандемията.

"Добре дошъл в Армията, мистър Пардю - ЦСКА назначи нов технически директор", атрактивен е "Гардиън".

Престижният вестник се спира на това, че исторически ЦСКА е клуб на Българската армия и че прозвището на отбора и неговите фенове е "армейци". Обръща внимание на това, че и съобщението за назначението - както и всички останали на клубния сайт, започва с "Армейци...".

Цитира се дума по дума краткото изявление на ЦСКА-София - нещо, което правят всички медии на Острова.

"Гардиън" отбелязва, че ЦСКА е печелил рекордните 31 титли на България, но не е ставал шампион от 2008 г., а през миналия сезон е станал втори. 

Подобно на "Дейли мейл", "Гардиън" също споменава накратко актуалните класирания на ЦСКА-София в България и Лига Европа. Не пропуска това, че Христо Стоичков, герой от Световното през 1994 г., шест години е играл в ЦСКА, преди да премине в "Барселона", а сега е сред основните акционери на клуба.

Вестта е отразена телеграфно от "Скай спортс" и по-подробно от базирания в Нюкасъл "Хроникъл" - Пардю води четири сезона "свраките" и е популярен в региона.

"Алън Пардю се присъединява към българския ЦСКА София като технически директор", тръби сайтът на Би Би Си.

"ЦСКА София, прякорът на който е "червените" и "армейците", е спечелил рекордните 31 титли в България, но не и след сезон 2007-2008", пише обществената британска медия.

Тя прави кратка визитка на Пардю и подобно на останалите с няколко изречения разказва за настоящето на ЦСКА-София.

"Дейли мирър" се спира на това, че Пардю се връща във футбола - но за първи път не като треньор, а като технически директор. 

"Жълтият" и често хаплив "Сън" се задоволява с информационен материал за назначението и цитира "Дейли мейл" за фактологията. Но е една от малкото медии, които пишат, че от ЦСКА е започнала "знаменитата" кариера на Димитър Бербатов.

Също и това, че на "Българска армия" има трима футболисти, свързани с английския футбол - Джером Синклер и Адалберто Пеняранда от "Уотфорд" и "легендата" на "Плимут" Греъм Кери.