"Ювентус" пречупи с много мъки "Ференцварош" в четвъртия кръг на Шампионската лига - 2:1 в Торино с обрат. Победният гол на Алваро Мората падна в последните секунди на двубоя. И е със значението на класиране за осминафиналите.

"Челси" спечели с 2:1 на терена на "Рен" и също е във фазата на елиминациите, а това постигнаха предсрочно още "Барселона" и "Севиля".

По три точки тази вечер взеха и останалите фаворити - "Пари Сен Жермен", "Манчестър Юнайтед", "Лацио" и "Борусия" (Дортмунд).

Резултатите

Група Е

"Рен" - "Челси" 1:2

"Краснодар" - "Севиля" 1:2

Група F

"Лацио" - "Зенит" (Санкт Петербург) 3:1

"Борусия" (Дортмунд) - "Брюж" 3:0

Група G

"Ювентус" - "Ференцварош" 2:1

"Динамо" (Киев) - "Барселона" 0:4

Група Н

"Манчестър Юнайтед" - "Истанбул Башакшехир" 4:1

"Пари Сен Жермен" - РБ Лайпциг" 1:0

Група Е

Тук всичко е ясно, "Челси" и "Севиля" имат по 10 точки, а съперниците им - по 1 т. След седмица има преки сблъсъци за единствените две въпросителни - кой ще спечели групата и кой ще стане трети, като по този начин ще продължи в Лига Европа.

Успехът на "Севиля" дойде драматично - Мунир вкара за 2:1 в добавеното време.

Интересно в края стана и в Рен, където Гюраси изравни в 85-ата. В 90-ата Оливие Жиру донесе радост на лондончани - 2:1.

Група F

И тук развръзката е близо. "Борусия" (Дортмунд) оглавява класирането с 9 т., "Лацио" има 8, "Брюж" - 4, а "Зенит" - 1 т.

С два гола на Холанд и един Санчо германският тим разби "Брюж" с 3:0, а "Лацио" се справи със "Зенит" - 3:1.

Група G

"Барселона" е с пълен актив от 12 т., "Ювентус" събра 9, а "Динамо" (Киев) и "Ференцварош" останаха с по 1 т. Барса приема Юве в последния рунд.

В Киев всички голове паднаха след почивката за успеха на каталунците над "Динамо" с 4:0. Сержиньо Дест, Брайтвайт (2) и Гризман отбелязаха попаденията.

В Торино Узуни изведе "Фради" напред в 19-ата и в радостта си имитира Кристиано Роналдо. Самият Роналдо изравни в 35-ата. Мората направи обрата пълен - 2:1 в 90-ата.

Група Н

След седмица "Манчестър Юнайтед" приема "Пари Сен Жермен", а сега картината в групата е много неясна. "Червените дяволи" са лидери с 9 т., ПСЖ и "Лайпциг" следват с по 6 т., а "Истанбул Башакшехир" - 3 т.

"Юнайтед" набързо реши всичко с голове на Бруно Фернандеш (първият бе шедьовър). После той отстъпи на Маркъс Рашфорд да изпълни дузпа, а Денис Тюрюч намали в 75-ата от фаул, преди Даниел Джеймс да оформи крайния резултат - 4:1.

Подобно на английския тим, "Пари Сен Жермен" си върна на отбора, победил го в предишния кръг - "РБ Лайпциг". Единственият гол е дело на Неймар в 11-ата от дузпа за 1:0.