НФСБ очаквано изрази положитена позиция относно новите мерки, като председателят на партията Валери Симеонов ги нарече изключително необходими и адекватни.

"Доволни сме, защото според нас такива ограничения като КПП-та не са необходими. Сегашните мерки са много по-прагматични и ефикасни. Новото е, че не се затварят малките търговски обекти. Заставаме зад тези мерки”, заяви той.

От НФСБ не са удовлетворени от това, че още на 4-5 ноември са „изиграли ролята на лошите пророци”.

„Още тогава настоявахме за това. Прекалено дълго време си затваряхме очите, че децата са преносители на вируса. Изразяваме своето огорчение от късното решение на правителството”, каза още Симеонов, цитиран от Нова тв.

Той обърна внимание и на липсата на задължителни съпътстващи икономически мерки. Според него трябва да се въведе финансова компенсация за всички потърпевши, тя трябва да е 80% от оборота за същия период през миналата година.

От НФСБ са поставили и въпроса за работата Народното събрание - преминаване към дистанционна работа, дистанционно гласуване. В парламентарната група на партията потърпевши са 20%, двама са в тежко състояние. 50% от ВОЛЯ са болни.

Симеонов, който вече подаде и официален сигнал срещу БСП, съобщава че депутатите на социалистите не спазват мерките, "свалят маските си трайно, 1/3 от тях поставят маската неправилно - носът им е навън".