Анестезиолог от бургаската "Бургасмед", който в момента е в болницата в Исперих, написа гневен пост с обръщение към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в COVID отделенията.

Д-р Александър Серафимов публикува снимка на жълт чувал, какъвто се използва за починалите пациенти и това доведе до хиляди коментари под публикацията.

„Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени, болните са в много, много тежко състояние. Персоналът е изложен по цял ден на изключително натоварване“, разказа лекарят пред Нова тв. Той добавя, че легла и медикаменти има, но няма персонал.

„Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред здравното министерство и в мен бушуваха чувства от различно естество, появиха се чувства на безсилие, на несправедливост и демотивация, на състрадание към болните. Затова реших да напиша този пост към хората, които смятат, че мерките са безсмислени“, обясни той.

Той описа и картината в болницата в Исперих, където  работи болен, като в паузите си пуска системи.

„В болницата в Исперих работим реално четирима лекари, двама от които са болни. Половината сестри са в болнични или лежат във вътрешно отделение. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония, с температура. След PCR се доказа и COVID-19. Четиримата лекали сме на работа. Колегите работят болни и с температура и абокати. Когато не се грижат за пациентите, си включват лекарства, за да могат да си изпълняват задълженията и да спасяват животи. Такава е реалността “, каза анестезиологът.

Той обясни и как от Бургас се е оказал и в Исперих:

"Аз от няколко години съчетавам работата в Бургас и Исперих, пътувам по 500 км, тъй като тук населеното място е малко, няма достатъчно персонал, има толкова болни хора, които се нуждаят от мен и моята помощ".

За чувала за починали пациенти, който е сниман в публикацията му във фейсбук, анестезиологът каза:

"Не искам да плаша хората, това е нашата реалност. Постоянно пълним чували".

Обществото трябваше да е по-разумно, смята още той.

До всички протестиращи и нежелаещи да спазват мерките!!! Знаете ли какво е това? Нарича се трупен чувал и от няколко дни...

Публикувахте от Aleksandar Serafimov в Сряда, 25 ноември 2020 г.