И ето че още една година се изтърколи, или ако трябва да съм по-точна, изпълзя като парализиран охлюв към края си. И както винаги в началото на декември заваляха хороскопи за следващата 2021 година.

Трябва да призная, че авторите на хороскопи, гадателите и звездобройците са най-невъзмутимите копелета в света. Изисква се много голям кураж след година като отминаващата отново да застанеш пред публиката и да й предложиш нова порция пророчества, обещаващи екзотични пътешествия, срещи с магнетични красавци, безкрайни забавления с приятели и усилена работа, увенчана с аплодисменти и високи доходи.

Освен ако, разбира се, не познавате някой звездоброец, който през декември 2019 година е заявил: "Овен: от февруари до декември ще си седите вкъщи, няма да срещнете нови приятели, нова любов, нова работа, нито ще пътувате където и да било. Не слагайте алкохол в мюслито."

Аз поне такъв не срещнах и съжалявам най-вече заради това с мюслито. Не че съм развила проблем с алкохола през тази година, то това не е проблем, спасение си беше. Ама ми писна от мюсли, мечтая си за някой кроасан от пекарна в Париж или хлебче с моцарела от магазинче в Рим...

Та нека поне веднъж събрем кураж и погледнем истината в очите, приятели, нека си напишем хороскопите такива, каквито най-вероятно ще бъдат.

Овен. И 2021-ва ще започне като 2020-а – с големи надежди. И ще продължи като 2020-а – с големи разочарования. Очертават се поне още 6 месеца карантина, в които ще качите последните 10 кила, оставащи до юбилейните 100. Спрете да слагате алкохол в мюслито сутрин, минете на антидепресанти. Това е добър начин да спрете да пребивате всеки нещастник без маска в градския транспорт.

Телец. През последните 10 месеца се превърнахте във феноменален готвач и успяхте да приготвите всякакъв вид кухня – остана ви да експериментирате само с гвинейските предястия от малки кукувичета, пълнени с нахут, мексиканска супа от опашка на игуана и перуанско вино от кактуси. Не се притеснявайте, предстоят ви още 10 месеца, в които ще се справите и с това.

Близнаци. Убийство на партньора ви със сатър не е типично за вашата зодия, затова спрете да си играете с тази мисъл. Ограничете покупките в интернет. Бъдете реалисти - засега кану, капан за вълци и веселите бананови полички няма да ви трябват. Може би трябва да спрете да закусвате с мюслито на Овена, но ако само това мюсли ви спира да размахате сатъра, какво толкова – яжте си го. Една година пиянство повече или по-малко в тия времена – кой ти забелязва!

Рак. Плакахте през цялата 2020 година, не спирайте и през 2021-ва. Нищо няма да се промени. Поне не до октомври, а тогава лятото вече ще си е тръгнало и седемнадесетата резервация в онова приказно хотелче в Гърция ще е пропаднала. Няма да може да се утешавате и с мисълта за зимна ваканция през декември – зимните курорти ще са фалирали. Животът е тежък и несправедлив и така, като гледам звездната ви карта, нищо в това няма да се промени. Помислете да се съберете заедно с някой Овен – при него поне закуската е както трябва.

Лъв. Крайно време е да вземете нещата в свои ръце. Писнало ви е от копеленцата без маска в градския транспорт? Обърнете се към Овена, той вече действа по въпроса. А ако направите едно ОПГ с Овен и Близнаци и погнете и всички невярващи във вируса, може дори да ограничите пандемията по един нестандартен и необсъждан досега метод. Близнаците са много сръчни със сатъра, но не трябва да са закусвали.

Дева. Да, да, в пакет леща има 1 989 765 076 зрънца леща и от тях само 4,5% не стават. Всички се смяхме на това през 2020-а. Ще се смеем и през 2021-ва. Препоръчвам ви да се ориентирате към нещо по-творческо, така идните месеци ще се източат по-бързо и от опашка пред КПП-Кулата. Например започнете да рисувате с леща – може да превърнете входа на блока в реплика на Сикстинската капела и стенописите да са от залепени зрънца леща в различен цвят. Помислете над това предложение, имате време.

Везни. Мангъров или Мутафчийски – още ли не можете да изберете? През следващите многократни събирания на НОЩ вероятно най-сетне ще вземете решение. А може и да не вземете. Започнете още отсега да мислите дали ще се ваксинирате или не. Ако се ваксинирате, целият този кошмар ще свърши. Ако не се ваксинирате – също, само че вие няма сте тук, за да разберете.

Скорпион. 2020-а ви изпълни донякъде и с респект – досега не се бяхте сблъсквали с достоен противник, но COVID-19 ви изненада. Той удря точно когато не очаквате и никой не знае дали ще му се размине леко, или ще страда в адски мъки, ако му се изпречи на пътя. В един друг живот бихте искали вие да сте COVID-19, но в този сте само един клет Скорпион, който виси пореден локдаун у дома и се разтушава само като пише гадни коментари във фейсбук.

Стрелец. Хей, вие сте рожденик? Какъв кеф, ето че и вие сте прецакани и не можете да го отпразнувате. За разлика от другите зодии вие обаче вероятно ще можете да наваксате с огромно парти догодина – за вашата зодия се очаква пандемията да е вече потушена. Но това само при условие, че спрете да се хилите като зелка - несекващият ви оптимизъм изнервя до краен предел останалите в зодиака и ако наблизо имате Близнак, Овен или Лъв, стъпвайте тихо и спрете да им чертаете графики за смъртност, заболеваемост, разпространение на зараза и прочие удивляващи ви факти. Останалите не искат повече да чуят и дума за това.

Козирог. За вас 2020-а беше най-трудна – нищо не вървеше по план, акциите ви се сринаха, някои от вас ги уволниха, други още чакат септемврийската си заплата, проектите ви бяха замразени, а шефът ви се пропи. Това не е свят, в който подреден човек като Козирога може да оцелее лесно. Не е срамно да потърсите помощ, помолете съпругата ви да ви удари със стол по главата, но нежно – само колкото да изпаднете в кома за поне седем месеца. След това ще се събудите в един нов, по-хубав свят, в който медицинските новини няма да са водещи по телевизията.

Водолей. Вие вероятно сте единственият представител на зодиака, който още не е разбрал, че върлува пандемия и липсата на хора по улицата се дължи на задължителния локдаун, а не на тайнствени космически вибрации, които им пречат да излязат от домовете си. Добре е през следващите десетина месеца да осъзнаете, че ситуацията е сериозна, вирусът е реален и не е сбъднало се проклятие на маите. Носете маска в метрото, особено ако видите трима гневни граждани, единият от които е със сатър.

Риби. Вероятно повечето от вас са хора на изкуството и вече 10 месеца чакат обещаната помощ от правителството, след като ви затвориха театрите, изложбите и концертните зали. Е, все ще дойдат, има поне още 10 месеца, в които да ги чакате. Добре е през тях да избягвате компанията на Рака, виждането му по въпроса няма да ви ободри. Ако вече сте съвсем закъсали финансово, застанете на някой завой на една от двете нови магистрали. До ден ще мине джипката на премиера и или ще ви бутне, или ще ви направи министър на здравеопазването. И двете завършват с бърза смърт, така че може да се каже, че за вас 2021-ва ще е по-скоро оптимистична.