Бившият водещ по БНТ Горан Благоев вече официално е лицето на "Републиканци за България" по религиозните, етническите и демографските въпроси. Бившата депутатка от ГЕРБ и бивш председател на външната комисия в парламента, който доброволно напусна - Джема Грозданова, поема международните дела на партията на Цветан Цветанов. Формацията определи и останалите си лица по секторни политики, обяви и имената на местните си координатори на заседание Изпълнителния си съвет, съобщиха оттам. 

За сектор "Национална и международна сигурност" ще отговаря проф. Румен Кънчев, който в миналото беначалник на Центъра за стратегически анализи и заместник-министър на отбраната, бил е и главен съветник в Съвета по сигурността към Министерския съвет. 

Доцент д-р Климент Найденов ще поеме, сектор „Устойчиво развитие на регионите”, преподавател в Софийския университет.

Д-р Севдалин Куцаров поема „Здравеопазване”. Той е кардиохирург - един от известните специалисти у нас. Д-р Иван Анчев пък ще се занимава с ресор „Политики към Българите в чужбина”. Той доскоро бе консул на България в Чикаго (където е бизнесът и на заместника на Цветанов в партията - бизнесменът Павел Вълнев - б.р.)

Адвокат Диан Иванов и д-р Борис Велев ще си делят отговорността за сектор „Правосъдие”. Иван Станев поема „Електронно управление“, а Христо Казанджиев - „Енергетика и природни ресурси”. Последният е бивш директор енергийни ресурси и подземни богатсва в Министерство на икономиката и енергетиката, има и над 40-годишен опит в сферата на нефта и природния газ. Консултант на свободна практика - енергетика и подземни богатства и независим енергиен консултант и член на Българския енергиен и минен форум.

Стефан Дойкин ще отговаря за финансите и управление на европейските средства, а д-р Асен Ангелов за „Пазар на труда и социални политики“. Демеделието ще е в ръцете на Чавдар Маринов. Владимир Владимиров поема работата в сектор "Обществени комуникации и публични въпроси“. Той е познат като консултант, ръководител н проекти на Балканите в консултантска агенция в сферата на енергетиката и др.

По въпросите на околната среда отговорник в партията ще е инж. Петър Матов, а в сектор "Младежки политики" - Христо Козаров.

Много от местните координатори на партията на Цветанов - закономерно, имат биография в ГЕРБ. Избраните са: Благоевград - Атанас Камбитов (бивш общински съветник, депутат и 2 мандата кмет), Бургас - Ангел Рангелов; Варна - Панайот Кискинов; Велико Търново - Николай Драков; Видин - Албена Георгиева (бивш заместник-областен управител ГЕРБ); Враца - Тодор Тодоров; Габрово - Добри Христов; Добрич - Николай Милков; Кърджали - Илия Илиев (бивш областен, ГЕРБ); Кюстендил - Иво Чивийски; Монтана - Камелия Кирилова; Перник - Сергей Тодоров; Плевен - Христослав Михайлов (Общински съветник, изключен от ГЕРБ); Пловдив – град - Христо Димитров; Пловдив – област - Георги Пилев (бивш заместник областен и член на СДС); Разград - Рейхан Ридван Вели (кандидат за депутат от ДОСТ и бивш общински съветник от РБ); Русе - Бранимир Стефанов (ГЕРБ младежи), Сливен - Недко Недев; София – град - Петко Чамов; София – област - Мартин Асенов (кандидат-кмет на Божурище от ГЕРБ); Стара Загора - Петя  Станева; Търговище -Тоника Колева (ГЕРБ -предприемачи); Хасково - Антон Иванов (бивш общински съветник от ГЕРБ); Шумен - Гюнай Физула Исмаил (координатор на ГЕРБ); Ямбол - Георги Славов (бивш кмет от ГЕРБ с 3 мандата).