"Лудогорец" и ЦСКА-София излизат тази вечер в предпоследните си двубои в Лига Европа този сезон. И двата отбора нямат шанс да продължат на елиминациите идната пролет, но все още има много за печелене.

Това са точки (за коефициент), а оттам и пари, също така престиж.

С такова ясно афиширано намерение тръгнаха "червените" за Румъния - от 22 часа те играят с шампиона на северната ни съседка "Клуж". Двубоят в София преди няколко седмици завърши 2:0 за "Клуж", който, за разлика от ЦСКА-София, все още може да се пребори за попадане на 1/16-финалите.

Съперникът на българския представител изпитва трудности в местното първенство, довели до раздяла с треньора Дан Петреску.

ЦСКА-София ще излезе на терена с най-доброто, с което разполага Бруно Акрапович. В същото време "Рома" приема "Йънг Бойс". Римските "вълци" водят класирането с 10 т., следва швейцарскияг тим - 7, "Клуж" - 4, и ЦСКА-София - 1. "Червените" единствени в груповата фаза са без отбелязан гол.

Първи тази вечер в битка ще влезе "Лудогорец" - от 19:55 ч "орлите" гостуват на "Антверп". Групата е много интересна, но за жалост без нашия тим да има участие в това. "Антверп" е лидер с 9 т., колкото има и "Тотнъм", а ЛАСК е с 6 т. "Лудогорец" няма актив. Отново от 19:55 е срещата между другите два тима - на австрийска земя.

"Зелените" заминаха за Белгия без вратаря Пламен Илиев и Сисиньо, но временният треньор Станислав Генчев разполага с достатъчно футболисти.