ЦСКА-София направи 0:0 като гост на румънския "ЧФР Клуж" в мач от предпоследния кръг на Лига Европа. "Червените" надиграха домакините, особено през второто полувреме, и пропуснаха да вземат първата си победа в групите на турнира.

Няколко пъти с гола се размина Али Соу. Той и съотборниците му създадоха толкова ситуации пред вратата на шампиона на северната ни съседка, колкото не са имали дори в двубой от Първа лига.

ЦСКА-София взе втората си точка в гр. А, но още няма отбелязан гол - единствен в надпреварата. Предишното 0:0 бе срещу "Рома" на "Олимпико".

Тази вечер "вълците" обърнаха "Йънг Бойс" с 3:1 у дома и с 13 точки спечелиха групата. Швейцарците останаха със 7 т., а "Клуж" още е в битката за второто място с 5. Двата тима ще решат спора в пряк сблъсък идния четвъртък в Берн.

А ЦСКА-София ще завърши участието си в Лига Европа срещу "Рома" на ст. "Васил Левски".

Тимът на Бруно Акрапович не успя да се възползва от проблемите на "Клуж", който наскоро смени треньора си Дан Петреску. 

Първото полувреме бе равностойно. Домакините застрашиха Густаво Бусато още във втората минута, когато Перейра едва не откри с удар с глава, при който топката мина край гредата. Това се оказа най-добрият шанс за "Клуж" до края на срещата.

В 5-ата Валентин Антов засече кълбото с пета и играч на "Клуж" изби пред голлинията. Малко след това Бусато парира шут на Дебелюх, изскочил на чиста позиция пред него.

До края на полувремето голови възможности липсваха, двата отбора заложиха на предпазливи действия.

Това се промени след паузата, благодарение на ЦСКА-София. Първо Амос Юга отправи удар, спасен от вратаря Белградеан. Най-чистата възможност изпусна Соу в 69-ата. Той получи отличен пас в края на хубава акция и шутира от дясно по диагонал, а топката рикошира в крак на защитник.

В 77-ата таранът на "червените" изтърва още веднъж, този път с глава при центриране. Последва ситуация с блокиран удар на Соу. В края и Тиаго Родригеш пробва късмета си, а в продължението на атаката пак не падна гол.

"Клуж" имаше възможност да открие в 84-ата. Два пъти се стигна до разбърквания в пеналта на гостите и румънците поискаха дузпа. При втория случай националът Чипчиу опита да си заработи наказателен удар, но съдията сметна това за симулация и му вдигна втори жълт и червен картон.