Кубрат Пулев се чувства подготвен и оптимистично настроен преди мача за световната титла по бокс в тежка категория срещу Антъни Джошуа идната събота (11 декември). Той заминава за Лондон, където една седмица ще остане изолиран в хотел до зала "Уембли арена", където е сблъсъкът.

Пулев мина медицински прегледи, дал е PCR тест за коронавируса, а изследвания за заразата ще му бъдат правени и в британската столица. Двубоят ще се играе пред 1000 зрители, а билетите - на цени от 100 до 1000 паунда, са в продажба днес от организатора на срещата "Мачруум боксинг".

„Чувствам се перфектно. Лично аз смятам, че съм готов и отиваме да мачкаме”, заяви Кубрат в интервю за Нова телевизия.

„Подготвен съм много добре и абсолютно правилно. Какво ще се случи на самия мач - не мога да кажа. Как ще тръгне, ще видим след първия рунд. Отивам, за да побеждавам”, добави най-тежкият ни боксьор.

По думите му прочутият германски треньор Ули Вегнер, който наскоро се присъедини към лагера му, е човек, който си разбира от работата и има много опит: 

„Той винаги усеща състезателя. Много добре знае кога, колко и какво.”

При подготовката си през изминалите месеци Кобрата е заложил на общофизически тренировки и спаринги с много и най-разнообразни съперници. Готвеше се на Белмекен и в "Спортпалас" край Варна.

„Точно както си е по учебник”, посочи той.

„Винаги съм бил позитивен и стабилен. Вярвам, че нещата се случват когато и както трябва. Важно е човек да вярва и да бъде целеустремен. Отлагането на самия мач можеше да се отрази на някои по-емоционално. Но аз нямам такива проблеми. Приемам всичко това за нормално, доколкото може да е при текущата ситуация. Казах, че съм готов по всяко едно време”, заяви Пулев в отговор на въпрос как е приел неколкократното отлагане на мача му с Джошуа заради пандемията.

Пулев ще участва на пресконференция в Лондон, ще има и мерене на кантар преди боя. Те няма да протекат по традиционния начин заради мерките срещу COVID-19.