ЦСКА-София записа най-убедителната си победа от началото на сезона в Първа лига - 3:0 като гост на "Ботев" (Пловдив) в мач от 15-ия кръг.

"Червените" не се затрудниха много, възползвайки се от проблемите на изпадналия в криза тим на "канарчетата", който вече в четири поредни двубоя не е вкарвал гол. Удар за "Ботев" е принудителната смяна на лидера Тодор Неделев зарази контузия.

В основен жокер на "червените" се превърна халфът Тиаго Родригеш, който с отличен пробив отляво изработи първия гол, отбелязан от Тибо Вион, негов първи за ЦСКА-София. Това стана в 21-ата минута, а малко преди това Цикарски пропусна най-добрата възможност за "Ботев".

В края на първото полувреме Енрике Рафаел можеше да направи 2:0, а тонусът на домакините падна съвсем.

ЦСКА-София довърши "канарчетата" след почивката. Гостите имаха пълен контрол и оползотвориха превъзходството си. В 58-ата Тиаго подаде на Али Соу и от трудна позиция със завъртане таранът вкара за 2:0. Десет минути по-късно Брадли Мазику реализира за 3:0 след добавка.

ЦСКА-София дели 3-4 място с "Арда", двата отбора имат по 27 точки, а "Ботев" е девети с равен актив с "Левски" - по 14 т. 

Свед двубоя в Пловдив "Диема Спорт" съобщи, че край базата в "Коматево" се е запалил за кратко новият автобус на ЦСКА-София. Според репортери на телевизията не става въпрос за деяние от страна на запалянковци, а за техническа повреда. Видя се, че до возилото има пожарна. "Червените" отскоро ползват китайския автобус. Те ще се приберат в столицата с друг.

По-рано днес "Локомотив" (Пловдив) би "Ботев" (Враца) като гост с гол на Георги Минчев преди почивката - 1:0. В края на срещата Валери Домовчийски пропусна дузпа, а с това и да изравни резултата.

А в късния неделен мач "Лудогорец" спечели с 2:0 на терена на "Славия". През второто полувреме се разписаха Клаудиу Кешеру и Алекс Сантана. Шампионите са начело с 32 точки (два мача по-малко), а "Локомотив" има 30