Времето на Пол Погба в "Манчестър Юнайтед" приключи. Това заяви италианският агент Мино Райола в интервю за "Тутоспорт", предаде "Дейли мейл".

"Мога да заявя, че времето на Пол Погба в "Манчестър Юнайтед" приключи", сподели той.

Това не е първият път, в който Райола ядосва с подобни коментари "червената" общност. Погба флиртува с идеята да напусне Манчестър още от лятото на 2018 г.

Но коментара на италианеца е още по-вбесяващ, защото след малко повече от 24 часа "Манчестър Юнайтед" излиза в решаващ мач срещу "РБ Лайпциг". 

Ако "червените дяволи" загубят, ще се простят с участието си в Шампионската лига. Тогава, разбира се, ще има по-малко пари в касата на отбора и трансфер на Погба в "Реал" (Мадрид), "Ювентус" или "Пари Сен Жермен" ще бъде по-вероятен. Това поне са клубовете, за които медиите спрягат халфа в последните две години и половина.

Не е ясно обаче дали още го искат, а пандемията може да усложни толкова скъпа сделка. Договорът на Погба с "Юнайтед" изтича през лятото на 2022 г. Наскоро той бе автоматично продължен с още 12 месеца от клуба.

През 2016 г. Пол Погба се завърна в "Манчестър Юнайтед" срещу рекордните тогава 105 милиона евро от "Ювентус". Той прекара част от юношеските си години при "червените дяволи", но Алекс Фъргюсън отказа да го задържи и една от причините бе неговия агент Мино Райола, който оттогава е в сложни отношения с ръководството на "Юнайтед".

През този сезон французинът рядко подада в титулярния състав и личи, че не е щастлив. В събота той направи силен мач и вкара гол при гостуването на "Уест Хем" (3:1), а след това заяви, е трудно се е възстановил от коронавируса, след като се зарази през август.