"Берое" би "Левски" с 2:1 в отложен мач от 14-ия кръг на Първа лига. Това е втора победа на старозагорци над "сините" този сезон и шеста в последните осем мача между двата отбора.

Тимът на Димитъ Димитров-Херо събра 21 точки, изкачвайки се на шестото място в класирането. Със същия актив е и седмият "Черно море".

"Левски" е десети с 14 т.

Двубоят на стадиона в Стара Загора няма да се запомни с високо качество, динамика и темпо. Донякъде извинение е, че доскоро и двата тима бяха под карантина и не тренираха (нито пък играха) заради голям брой заразени с коронавируса футболисти.

Алиу Фал откри в 26-ата минута с глава след центриране отдясно. Гостите успяха да изравнят чрез Паулиньо в 38-ата - с помощта на рикошет и лоша намеса на защитник пред голлинията.

Във втори пореден мач "Левски" изравни на своя съперник, но загуби. В 63-тата Фал сложи точка на хубава контраатака - 2:1 за "Берое". Преди дни отборът от "Герена" падна също с 1:2 от "Арда", но на "Герена".

Днес "Левски" започва по-добре, но постепенно загуби острота и креативност в атака. Бе наказан след индивидуална грешка на франския защитник Гаске, на който тежи и второто попадение.

След 2:1 "Берое" имаше сили да задържи аванса си, а опонентът му нямаше сили за ново изравняване.