"Левски" продаде Станислав Иванов на тима от Мейджър лигата на САЩ "Чикаго Файър". Двата тима обявиха трансфера на официалните си сайтове.

"Чикаго Файър", за който Христо Стоичков игра три години в началото на века, съобщи, че договорът на нападателя е за 3 г. Влиза в сила през януари 2021 г. и е до 2023 г., като клубът има опция да го удължи с още един сезон.

Предстои Станислав Иванов да премине медицински преглед и да му бъде издадена виза.

Роденият в Габрово 21-годишен футболист доскоро бе замразен в "Левски" и не игра почти цяла есен. Причината за това е отказа му да бъде продаден на втородивизионен германски клуб и да преподпише със "сините". Контрактът му изтича идния юни и от януари той щеше да има правото да се споразумее с друг отбор.

Иванов бе реабилитиран с идването на "Герена" на Славиша Стоянович и игра в последните мачове.

"За нас е важно, че привлякохме още един талантлив и млад нападател, коментира спортният директор на "Чикаго Файър" Джордж Хайтц пред сайта на клуба. - Станислав е динамично и работливо крило, което пасва идеално на нашия стил. Очакваме, че той ще стане важна част от отбора ни занапред."

Кариерата на Стаси е описана подробно, както в "Левски", така и в юношеските и младежкия национален отбор. Той е четвъртият футболист под 23 г., станал част от "Файър". От 30 играчи 16 са на 23 г. или по-малко, подчертава клубът.