"Царско село" и "Левски" направиха нервно 2:2 в мач от 16-ия кръг на Първа лига, игран на един от терените в комплекса над Околовръстното шосе на столицата.

"Сините" доиграха двубоя с деветима заради два червени картона (по 2 жълти). В добавеното време и домакините останаха в намален състав. Двубоят бе интересен като развой и събития на терена, независимо от ниското качество на футбола и многобройните грешки от страна и на двата отбора.

"Левски" започна с повече амбиция и по-добър план как да стигне до победата. Защитник на "царете" изби топката пред голлинията след удар с глава на Мартин Райнов.

В 20-ата минута обаче падна гол във вратата на гостите. Ивайло Найденов се намеси нескопосано при центриране от свободен удар за "Царско село", стигна се греда, а миг по-късно Мартин Кавдански откри - 1:0.

"Левски" не се смути и продължа да играе по-добре, въпреки че веднага след попадението тимът на Любослав Пенев имаше още една възможност. Вратарят Николай Кръстев предотврати гол при акция на Кордейро.

В 25-ата Найджъл Робърта изравни след отлична акция на "Левски" отляво на атаката.

В 37-ата нидерландецът бе грубо повален при контра на "сините" - от втория опит. Орлин Старокин спринтира към рефера Николай Йорданов и бурно запротестира за картони за играещите в червено. Съдията, който ръководи последните си мачове заради навършени години, санкционира Старокин. Това вбеси бранителя, който реагира още по-остро и видя още един жълт и червен картон.

Мачът поначало вървеше нервно на терена и извън него, а тази ситуация още повече провокира искри.

А с човек по-малко "Левски" стигна до обрат и то много бързо - Станислав Иванов направи 2:1 при статично положение. Имаше засада обаче - на Тома Даске, който игра с глава преди добавката на нападателя.

Преди дни бе обявено, че Иванов е продаден на "Чикаго Файър" в Мейджър лигата на САЩ.

"Сините" не изпаднаха в глуха защита след почивката, опитваха да играят на контри. В 64-ата минута капитанът на "царете" Реян Даскалов изравни с отлична индивидуална проява и двойно подаване.

В 76-ата "Левски" остана с още един по-малко - Илия Юруков спря непозволено откъсващия се Андерсон, което му костваше втори жълт и червен картон.

Старокин и Юруков пропускат мача с ЦСКА-София идния петък.

А "Царско село" не се възползва, дори не успя да осъществи натиск. В следващите минути играта бе равностойна и доста накъсана. В 90-ата Лъчезар Балтанов фаулира играч на "Левски" в опит да спре контра и се оказа третия изгонен от Йорданов в столичното дерби. Отборът на Славиша Стоянович прекъсна серия от две поредни загуби.

Двата тима са съседи в класирането - осми и девети, като "Царско село" има две точки повече (17).

По-рано днес "Берое" разби "Ботев" (Пловдив) с 3:0 у дома и е пети, само на четири точки зад третия "Арда" преди мачовете на останалите в челото. Вчера "Арда" и ЦСКА 1948 завършиха 1:1. За беройци реализираха Еривалдо, Алиун Фал и Георги Ангелов.