Макс Верстапен ("Ред Бул") бе недостижим в Гран При на Абу Даби - последното за сезона състезание във Формула 1. Втори и трети се наредиха пилотите на "Мерцедес" Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

Това е втората победа на нидерландеца за сезона. Той спечели квалификацията вчера, а днес заедно с тима му се оказаха непреодолими за фаворитите от базирания във Великобритания германски тим.

Така бе изпратен сезонът.

Всичко бе решено още в предишните стартове. Хамилтън, който изпраща годината като шампион за седми път и с рекорден брой победи в историята, събра 347 точки.

Валтери Ботас запаси второто място с 223 т., само с 9 повече пред Верстапен, оставил далеч назад четвъртия Серхио Перес ("Рейсинг Пойнт", 125 т.).

Люис стартира само дни, след като преболедува бързо коронавируса, но както вчера, така и днес, заяви, че е седнал в болида не напълно възстановен физически, отслабнал е и изпитва леки проблеми с дишането.

Следващият сезон е планиран за започне в средата на март, традиционно в Австралия. През 2020-а това не стана - началото на шампионата бе отложено заради пандемията. Сезонът стартира през лятото в Австрия и бе в съкратен вариант, отпаднаха повечето състезания извън Европа и бяха заменени с писти, на които досега не е имало Формула 1 или това се е случвало в миналото.