ЦСКА-София нарече "силно преувеличени" информациите за скандал в отбора, свързан с халфа Юнус Санкаре. Позицията е публикувана на официалния сайт на "червените".

Санкаре бе заменен в средата на второто полувреме на домакинския мач с "Ботев" (Враца) - 2:1 от Първа лига, на излизане отказа да поздрави треньора Бруно Акрапович и показа раздразнение от смяната си. Той прави това във втори пореден мач.

"Полузащитникът е осъзнал постъпката си при смяната му срещу Ботев (Враца), която е отдал на изнервеност от пропуските на тима и липсата на още голове в мрежата на съперника, както и от прекомерно желание да се изяви в най-добра светлина. Футболистът е провел разговор с треньора и съотборниците си и се е извинил за поведението си", казва клубът.

Акрапович заяви след двубоя, че ще се заеме с поведението на играча си и ще прояви твърдост, макар че не е възпитател.

На стадион "Българска армия" юношата на "Лудогорец" Венцислав Керчев си вкара автогол в 17-ата минута. В 58-ата Али Соу удвои, а пет минути след това вратарят на "червените" Густаво Бусато допусна грешка и Даниел Генов намали. 

До края резултатът остана непроменен.

Малко по-късно днес "Лудогорец" спечели с 1:0 срещу "Черно море" с попадение на Клаудиу Кешеру в 17-ата.

Така преди последните мачове за годината идната седмица "Лудогорец" е лидер с 35 точки, "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА-София имат 30 т. и са с по мач повече от лидера.

"Черно море" е седми с 21 т., а "Ботев" (Враца) - десети с 15.

В петък е сблъсъкът ЦСКА-София - "Левски".