Две добри новини за "Левски" преди празниците.

Клубът официално обяви, че дълговете са намалели с над 3 милиона лева. Преди близо седмица е подписано споразумение с "Виваком", благодарение на което взаимоотношенията са уредени - въпросният борч е отпаднал като задължение.

Още през лятото бившият собственик на "сините" Спас Русев обяви пред Sportal.bg, че е поел с лични средства задълженията към телекома. Всичко било уредено още тогава, оставало нещата да се оформят документално. Той искал да помогне на "Левски" в трудния момент.

"Левскари,

Бихме искали да Ви информираме, че на 11.12.2020 г. бе подписано споразумение с VIVACOM, с което бяха уредени финансовите взаимоотношения между двете страни, свързани със задължението на „ПФК Левски“ към компанията.

С активното съдействие на г-н Спас Русев и съгласно условията на договора клубът може да се похвали с отпадане на дълг от над 3 млн. лв.

Ръководството на Левски благодари на г-н Русев и изразява надежда, че партньорските отношения с VIVACOM ще продължат още дълго и ще се развият, за да бъдат още по-успешни и за двете страни", се казва в съобщението от "Герена".

А по всичко изглежда, че "Левски" ще посрещне Коледа и Нова година доста по-спокойно. Оповестен беше предизвестеният нов генерален спонсор - австрийската строителна компания "Щрабаг". Договорът се подготвя от ранната есен. Името на фирмата ще стои най-отред на екипите. Това ще е факт още в утрешния мач с ЦСКА-София.

"Днес в 12:55 часа в офиса на клуба бе получен официално подписан договора за генерален спонсор с австрийската строителна компания STRABAG. Контрактът вече е в сила и логото на компанията ще бъде на гърдите на футболистите за мача с „ЦСКА-София“ в петък на Националния стадион „Васил Левски“.

Ръководството на „ПФК Левски“ благодари на колегите от STRABAG за добрите и професионални взаимоотношения в хода на преговорите и заявява, че ще положи всички усилия, за да удовлетвори очакванията на партньора си по отношение на рекламното сътрудничество между най-обичания футболен клуб в България и строителната компания със световно реноме", гласи позицията на официалния сайт на "сините".

Спас Русев наследи на "Герена" Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Идеята беше "Левски" да бъде финансиран от мобилния оператор. След това собствеността премина в Георги Попов, но както стана ясно от изнесените от Васил Божков джира по-рано тази година, акциите са минали и през бившия футболист на клуба и настоящ шеф в Българския спортен тотализатор Христо Йовов. 

Сега мажоритарният пакет акции на "Левски" е в Наско Сираков. Той и екипът му няколко пъти заявиха, че воденичният камък са не старите задължения, а натрупаните след оттеглянето на Васил Божков в началото на 2020-а.