"Арда" (Кърджали) не се даде на "Лудогорец" - резултатът е 2:2 в отложен мач от осмия кръг на Първа лига. Тимът на Николай Киров за втори пореден път препъна "орлите" - през юни двата тима направиха 1:1, но в Пловдив.

Двубоят тази вечер бе равностоен и открит. 

Гостите на два пъти повеждаха в резултата. В 11-ата Кирил Десподов откри. "Арда" обаче изравни бързо - в 17-ата, когато Спас Делев наказа грешка на играчите в зелено.

Последваха опасни атаки и към двете врати, като по-чистите положения пропуснаха "орлите" (чрез Елвис Ману). 

В 69-ата минута Кирил Десподов центрира от корнер и Драгош Григоре засече топката, пращайки я в мрежата - 2:1.

Отборът от Кърджали не се предаде и две резерви донесоха точката. Иван Тилев стреля с глава след центриране, кълбото срещна гредата и Жуниньо отбеляза с добавка без усилия - 2:2.

Това стана в 84-ата минута, а до края и двата отбора опитаха да спечелят трите точки. Равенството е справедлив резултат.

Така "Лудогорец" събра 36 точки, но все още има мач по-малко. В класирането следват "Локомотив" (Пловдив) - 33, ЦСКА-София - 30, "Арда" - 29, "Берое" - 27, ЦСКА 1948 - 24, и т.н.

В петък е мачът ЦСКА-София - "Левски", а в неделя "Лудогорец" приема "Ботев" (Пловдив). В събота пък "Берое", който вчера би "Царско село" с 2:0 в София, приема "Монтана". Това са и последните мачове в Първа лига за годината.