Точно седмица преди Коледа, ЦСКА-София и "Левски" излизат в дерби днес от 18 часа на стадион "Васил Левски". Двубоят ще се играе без публика. Беше отложен заради голям брой заразени на "Герена" в 13-ия кръг.

Двата съперника излизат в сблъсъка от много различни позиции. "Червените" са фаворити, те завършиха в Лига Европа с победа и в отлично настроение, а напоследък се представят и по-стабилно в Първа лига.

Ако спечелят, ще се изравнят по точки с втория "Локомотив" (Пловдив) и ще съкратят изоставането си от "Лудогорец" само на 3 т. преди неделния мач на "орлите" срещу "Ботев" (Пловдив), когато есенният дял приключва.

Бруно Акрапович няма сериозни кадрови проблеми - може да разчита на почти всички играчи, с които разполага.

Но пък "Левски" има такива, а и игрови - резултатите на тима вървят зле. "Сините" са едва девети, като точките им са двойно по-малко от тези на ЦСКА-София - 15 срещу 30. Въпреки всичко още имат шансове за топ 6, изостават само на 9 т. от шестия ЦСКА 1948.

Славиша Стоянович е без наказаните заради червени картони Орлин Старокин и Илия Юруков, те се прибавят към дългия списък с контузени от есента.

Въпреки всичко настроението на "Герена" е доста по-добро - "Левски" официално се сдоби с мощен спонсор в лицето на "Щрабаг". Сделката се готви от месеци. Така, поне на този етап, "сините" ще избегнат фалита.

Още нещо - много често се е случвало в това дерби отборът, който е по-слаб към момента, да спечели. Или поне да не загуби.

Битката противопоставя двама представители на бившата югославска школа - още една интрига.