Ирландската певица Шинейд О`Конър обвини в прав текст своите сънародници и колеги U2 в музикален тероризъм, собщи БГНЕС.

Повод за това стана последният албум на групата Songs of Innocence, който, според Шинейд, се оказал пълен провал. "Пускайки този боклук в iTunes, U2 го натрапиха на хората. Боно и колегите му са терористи, защото се опитаха да навлязат в личното пространство на хората", заяви 47-годишната О`Конър.

"Така не се прави. Ако албумът беше силен - окей. Но това е много слаб продукт, пълен боклук! Един вид автоплагиат. Никой не би си го купил, ако се продаваше по магазините в нормален CD формат. А като го пуснеш в интернет, бръкваш в мозъка на хората, насила ги караш да го чуят" - продължава атаката лютата ирландка.

"U2 са просто едни мегаломани. Някога правеха хубави песни. С течение на годините обаче нивото на продукцията им спадна. Продължават да пускат албуми, лежейки на лаврите на старата си слава. Как да наречете това тяхното по друг начин освен "тероризъм"?".

Напомняме, че Songs of Innocence беше представен на 10 септември в Сан Франциско при показването на новите продукти на Apple. После бе пуснат за безплатен даунлоуд от притежателите на iTunes. Ирландците обаче изобщо не направиха това безплатно, а 100-те милиона долара, които получиха от сделката с "нахапаната ябълка" и станаха причина и благоверната съпруга на Ози Озбърн от Black Sabbath - г-жа Шарън Озбърн, да ги обвини в долно търгашество.

Малко по-късно музикантът Робърт Плант отказа около 180 милиона долара от общо 800-те милиона, които милиардерът Ричард Брансън предлагаше за кратко събиране на Led Zeppelin. С което мистър Плант доказа, че когато човек е честен и си дава сметка за собствените си моментни възможности, милионите нямат значение.