Мачът "Евертън" - "Манчестър Сити" от Висшата лига бе отложен заради нови случаи на коронавирус в тима на "гражданите". Според някои издания на Острова техният брой е три, като до този момент клубът не е обявил кои са футболистите.

На Коледа стана ясно, че двама от "Сити" са заразени - Кайл Уокър и Габриел Жезус.

Тренировъчната база на отбора е затворена, за да бъде направена дезинфеция, вземат се проби не само на футболистите и треньорите, а на всички служители. Проблемът идва от това, че т.нар. "балон" е "компрометиран". Манчестърци имат мачове с "Челси" и "Юнайтед" (за Купата на Лигата), съответно на 3-ти и 6 януари, но те са под въпрос.

В последните дни заради COVID-19 бяха отложени няколко мача от по-ниските нива на английския футбол. Решението за отлагане обаче не се хареса на "Евертън", който в официална позиция поиска "пълно разследване" на информацията, подадена от техния съперник до Висшата лига. Недоволството идва от това, че е взето часове преди първия съдийски сигнал. 

А равенствата на силни отбори във Висшата лига продължават. Днес "Челси" не успя да победи "Астън Вила" - 1:1, а "Лестър" едва стигна до същия резултат на терена на "Кристъл Палас", като отново догонваше в резултата.

Този резултат властваше и вчера - в двубоите "Ливърпул" - "Уест Бромич" и "Уулвърхемптън" - "Тотнъм".