Депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че има сантимент към Министерството на вътрешните работи, но поста не му липсва. По думите му и в парламента ще може да работи по въпросите свързани с МВР. 

"Управлението на Цветлин Йовчев изгуби доверието на Европа към МВР", заяви пред bTV бившият вътрешен министър.

По повод на скандалите с тефтерчето на Филип Златанов и инициалите записвани в него, Цветанов заяви:

"Ц.Ц. не е Цветан Цветанов. Нито съм виждал това тефтерче, нито съм имал интерес да го видя. Аз с Филип Златанов съм се виждал 2, 3 или 4 пъти и никога не съм му се обаждал", посочи депутатът от ГЕРБ.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ ще води разговори с Патриотичния фронт по повод възможното оттегляне на подкрепата към кабинета "Борисов". Причината за колебанията в подкрепата на патриотите беше назначението на Орхан Исмаилов от Реформаторския блок за заместник-министър на отбраната. Според бившия вътрешен министър вниманието обаче трябва да се фокусира върху разговора, който трябва да се води между Реформаторския блок и Патриотичния фронт, за да бъдат изчиствани подобни недоразумения.

По думите му е нормално партиите, подкрепящи правителството, да се стараят да запазят своята идентичност и профила на електората си, но това не би трябвало да се отразява на стабилността на правителството и управлението.

"Водим конструктивен диалог и търсим консенсус, свързан с управлението на страната. Убеден съм, че системата и механизмът ще работи много по-добре, когато мине малко време, за да може да улегне конструкцията. Имам кредит на доверие към всички, които в момента подкрепят правителството, защото всеки един от нас осъзна важността, че трябва да преодолеем противоречията и да се обединим около успешен управленски мандат", заяви Цветанов.