Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията одобри днес българска схема в размер на 79 милиона евро (около 156 милиона лева) безвъзмездна помощ за микро-, малки и средни предприятия, засегнати от коронавируса.

Схемата е съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Тя важи за предприятия у нас, които са били принудени да спрат или да ограничат дейността си заради предприетите от правителството ограничителни мерки във връзка с COVID-19.

Грантът, който ще получи всяка компания, ще бъде изчислен, като се сравни нейният годишен оборот БДС по време на периода, в който са били засегнати, със същия период от предходната година. За бенефициенти, започнали дейност след 1 февруари 2020 г., ще бъде проверен оборотът за октомври.

Грантът ще се равнява на 10 на сто от оборота в първия случай и 20 на сто във втория - в зависимост от сферата на дейност на бенефициента. Максималната сума на помощта е 150 000 лева, или 76 694 евро.

Коментари

Лапачите

точат ножа вече.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.