Нямам нито едно основание да оттегля кандидатурата на този достоен човек. Това заяви пред Би Ти Ви военният министър Николай Ненчев в отговор на въпроса дали ще се откаже от зам.-министър Орхан Исмаилов.

Патриотичният фронт заплаши, че ще оттегли подкрепата си за правителството заради назначението, което било заплаха за националната сигурност. Фронтът решава до 24 часа дали да свали подкрепата си от кабинетаСимеонов и Каракачанов на среща с Борисов заради назначението на Орхан Исмаилов, като в момента ръководството му е на среща с премиера Бойко Борисов.

Ненчев посочи, че се надява в близките дни да проведе среща със съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, за да изясни какви притеснения имат националистите по отношение на Исмаилов. Минисърът подчерта, че има подкрепата и на премиера Бойко Борисов.

"Оставката би била нещо много опасно", подчерта военен №1, според когото не бива да се оттегля един зам.-министър заради името му, а в случая става дума за човек, който е бил на достатъчно постове, които предполагат проверка за контакти с чужди служби.

„Не считам, че НПСД (партията, издигнала Орхан Исмаилов – б.р.) е протурска партия”, подчерта министърът. По думите му кандидатурата е била обсъдена и одобрена, като в момента тя е в определена степен и обединяващ фактор – както Радан Кънев, така и Найден Зеленогорски и Божидар Лукарски са подкрепили зам.-министъра.

Запитан за най-големите предизвикателства пред сигурността на страната ни, Никой Ненчев постави на първо място събитията в Украйна, "руската агресия в Крим, в една суверена държава", а след това постави ислямския тероризъм и опасността от бежанска вълна. Ненчев заяви, че оградата по границата с Турция ще бъде завършена и тя би улеснила в голяма степен МВР.