Световноизвестният журналист Лари Кинг е починал на 87 години в Лос Анджелис, съобщава списание "Ролинг Стоун". Новината беше обявена в официалния профил на Кинг в „Туитър“.

Причината за смъртта все още не е известна, но в края на миналата година легендарният телевизионен водещ беше хоспитализиран с COVID19.

Кинг беше една от най-известните американски медийни личности, интервюирал политици, знаменитости и други публични фигури. Той ще бъде запомнен най-вече като лицето на Си Ен Ен в продължение на десетилетия чрез предаването си "Лари Кинг Лайв" (1985-2010 г.).

След това журналистът създаде ново авторско токшоу, излъчвано по "Ора ТВ".

"С дълбока тъга Медия "Ора" съобщава за смъртта на нашия съосновател, водещ и приятел Лари Кинг, който почина тази сутрин на 87-годишна възраст в медицинския център "Сидарс-Синай" в Лос Анджелис. Въпреки че името му се появяваше в заглавията на предаванията, Лари винаги гледаше на субектите си като на истинските звезди на своите програми, а себе си възприемаше просто като непредубеден проводник между госта и публиката. Без значение дали интервюираше американски президент, чуждестранен лидер, знаменитост, скандален персонаж или обикновен човек, Лари обичаше да задава кратки, директни и прости въпроси. Той вярваше, че кратките въпроси обикновено дават най-добрите отговори и не грешеше в това убеждение", гласи съобщението в туитър.