Бърни Сандърс е новият голям хит в социалните мрежи. На инаугурацията на президента Джо Байдън имаше множество интересни модни моменти - златната птица на Лейди Гага, перлите на Камала Харис, стилът на доведената дъщеря на вицепрезидентката...Но всички бяха затъмнени от сенатора демократ от Върмонт Бърни Сандърс, сгушен в своето дебело яке, с плетени ръкавици насред церемонията. Още преди новият президент да прекрачи прага на Белия дом, в интернет хора от различни държави правеха и изпращаха мемове на 79-годишния сенатор, като той се оказваше в най-невероятни сцени, седнал на своя стол.

„Знаете ли, във Върмонт се обличаме топло. Знаем какво е студ, не се интересуваме толкова от модата и предпочитаме да ни е топло”, отговори Бърни Сандърс.

Прочулите се ръкавици са му подарък от учителка във Върмонт, която рециклира стари пуловери.
Ето го в "Игра на тронове".
В "Мъпет шоу".

 

Бърни Сандърс е на път да измести най-разпространеното и натрапчиво меме отпреди няколко години - на Джон Траволта, който изскачаше отвсякъде.

Сенаторът приема тази своя нетърсена слава спокойно и е намерил начин да я впрегне за нещо полезно.

Бърни Сандърс може да бъде навсякъде.

Според него "избухналата" му в социалните мрежи снимка от церемонията по встъпването в длъжност на новия президент на САЩ се е оказала "нещо добре, не само за забавление". А за облеклото си просто каза: "Предпочитам да ми е топло."

Пред Си Ен Ен Сандърс обясни в неделя, че се радва на интерпретациите. Каза и че ще използва изображението си на пуловери и тениски, които ще продава в магазина на своята кампания, като 100 процента от печалбата ще отива за благотворителност във Върмонт, а фокусът ще е върху борбата с глада.

"Всички пари, които спечелим, а, надявам се, че това ще са няколко милиона, ще отидат за програми като "Храна на колела", за подпомагане на изхранването на стари хора с ниски доходи", обясни той. 

И заключи: "Това се оказа нещо добро, не е само за развлечение."