Опасно време предстои в цялата страна. Очаква се температурите да паднат рязко. Ще има и валежи от сняг и силни ветрове, което може да доведе до затруднения по пътищата в страната.

Вчера от Пътна полиция отправиха специално предупреждение по повода.

Температурите са в интервала от -5оС до +10оС. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в почти цялата страна. Дъжд вали в областите Видин, Враца и Монтана, а сняг - в района на Кула, област Видин.

В следващите 24 часа ще натрупа снежна покривка от около 20 сантиметра в различни региони на страната, предупреждават синоптиците, цитирани от Нова тв. 

Бъдете внимателни на пътя!

Агенция Фокус цитира НИМХ, според който днес вятърът отново ще се ориентира от северозапад, следобед в Източна България - от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Към 14 часа температурите ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в Източна България - до 10°-12°.

През нощта срещу сряда и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно. Следобед ще започнат валежи от дъжд, които към полунощ ще преминат в сняг. Ще духа умерен до силен югюгозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа югозападен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне застудяване. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.