Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

YouTube спря безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до платформата си, а адвокатът на бившия президент Руди Джулиани беше изваден от програмата за монетиризане на видеоматериалите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На 13 януари YouTube за пръв път блокира достъпа до акаунта на Тръмп, който има 2,77 милиона абонати, след съпроводеното с насилие нахлуване в Капитолия на 6 януари. Преди седмица, точно преди встъпването в длъжност на Джо Байдън, YouTube беше обявила, че удължава тази мярка с минимум седем дни.

Притежаваната от "Гугъл" американска платформа за споделяне на видеоматериали беше критикувана за бавната си реакция, след като други социални мрежи взеха по-радикални мерки срещу Тръмп. YouTube само спря публикуването на ново съдържание в официалния акаунт на бившия държавен глава.

"Предвид тревогите за потенциални прояви на насилие акаунтът на Доналд Тръмп остава замразен", заяви говорителка на YouTube за "Политико".

YouTube също така потвърди, че временно е извадила Руди Джулиани от партньорската си програма за системно нарушаване на правилата на платформата за дезинформацията за изборите в САЩ.

[[nid:109249]]

Адвокатът, чийто канал има около 600 000 абонати, вече няма достъп до някои от функциите му и вече не получава приходи от продажбата на рекламите, които се излъчват, преди да тръгне някой видеоматериал.

Бившият кмет на Ню Йорк подхранваше конспиративни теории, подкрепяни от много привърженици на Тръмп, че президентските избори са били фалшифицирани в полза на Джо Байдън.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.