Определеният като "футболна война" от Стойчо Младенов мач между ЦСКА и "Лудогорец" завърши 1:1 пред малко повече от 12 хиляди зрители на стадион "Българска армия".

Александър Тунчев откри с глава в 25-ата минута, а Фабио Ешпиньо изравни в 37-ата от пряк свободен удар. В 14-ата минута Върджил Мисиджан от гостите получи директен и напълно заслужен червен картон за нарушение. Малко след това "червените" откриха и вече предвкусваха първата си победа над "Лудогорец" в "А" група.

В края на полувремето обаче Ешпиньо ги попари с хубав гол. А в 41-ата и Маркиньос си заслужи изгонване за грубо влизане в краката на Светослав Дяков. Така и се стигна и до числено равенство.

След почивката ЦСКА атакуваше повече и няколко пъти създаде напрежение пред Владислав Стоянов, най-вече при центрирания. Като цяло обаче и двата отбора не искаха да рискуват и предпочетоха сигурността и точката.

Главният съдия Таско Тасков бе избран с жребий два часа преди началото на мача. Той се справи, като изключим, че спести изгонване и на Жуниор Кайсара от "Лудогорец" при 1:0 - за удар без топка. След почивката Тасков прати на трибуните Стойчо Младенов-младши от щаба на ЦСКА. Пропуснат бе и един среден пръст от страна на Ешпиньо към скамейката на домакините.

Двубоят очаквано предложи много нерви, единоборства и... хвърлени камъни от трибуните към терена. Футболът не бе на ниво. ЦСКА за първи път вкара гол на "Лудогорец", а и досега този сезон не бе допускал попадение на собствения си стадион.

Очаквайте още подробности и изявления.