"Не можете да заличите границата между мафията и гражданите - фалшифицирайки тефтерчетата на Златанов. Ние знаем какво и кой стои зад инициалите ДП и зад останалите в пътната карта на политическата корупция в България. Ние ще ви спрем - Гражданите срещу Мафията. Ще бъдем в понеделник в 18.30 часа пред Съдебната палата и ще донесем нашите тефтерчета".

Това е част от описанието на събитието "Код 10 страхуват ли инициалите ДП прокуратурата" във Фейсбук, с което се организира протест пред Съдебната палата за понеделник 18.30 ч. Организаторите призовават главния прокурор Сотир Цацаров да се появи и да разговаря с хората.

Няколко дни след като стана известно, че инициалите ДП от тефтерчето на Филип Златанов са били преправени на числото 10, прокуратурата продължава да мълчи. Няма никакъв официален коментар по случая.

"Мълчанието не е решението, а обвинителните актове срещу тези, които превърнаха институциите в бухалки, чадъросвани от медиите-бухалки на семейството на ДП. Излезте и кажете какво е ДП и какво е 10. Искате ли да знаете или все още смятате, че това не е ваш проблем. Ако не се видим - ние ще оставим нашите тефтерчета на стълбите", пишат още организаторите.

Те призовават гражданите да дойдат и да носят своите тефтерчета, в които да напишат посланието си до прокуратурата и до тези, които се крият зад инициали. "Нашият код е Свободен, този на мафията се нарича Страх. Ако не искат да чуят и прочетат посланията ни - ще ги хвърлим в лицето им".