Бившият външен министър във втория кабинет "Борисов" - Даниел Митов - ще е втори в листата с кандидат-депутати в 25-и избирателен район в София след лидера на партията Бойко Борисов. Това стана ясно от съобщение на партията с пълните листи в трите столични района.

Митов е и номинация на България за специален представител на ЕС в Либия, но засега за този пост решенията предстоят.

След останалите имена няма особени изненади - зад Борисов и Митов се нареждат досегашни депутати като Анна Александрова - шефка на правната комисия сега, Лъчезар Иванов, Христо Гаджев, Красимир Ципов и т.н. На 15-о място в списъка обаче се появява и бившият и най-кратковременен лидер на СДС Пламен Юруков. Първоначално се говореше, че той може да е в листата на ГЕРБ в Пловдив, но не би. 

В 24-ти избирателен район листата е водена от транспортния министър Росен Желязков, зад него ще се наредят депутатите Тома Биков, Евгения Алексиева, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и т.н. 

В 23-ти район, където начело е председателят на СДС Румен Христов, зад него също са депутати на ГЕРБ като Александър Ненков, Димитър Главчев, Милена Дамянова. На 10-о място обаче се оказва реабилитиран бившият правосъден министър Данаил Кирилов, става ясно от окончателния списък. 

Очаквайте подробности