ЦСКА-София пооправи настроението си след загубата от "Лудогорец" в шампионата - "червените" биха "Черно море" с 3:1 в осминафинал за Купата и си осигуриха място в следващата фаза.

Тимът на Бруно Акрапович игра по-добре на стадион "Българска армия", особено до 48-ата минута, когато резултатът стана 3:0. Преди десетина дни те срещнаха повече трудности срещу варненци (1:0), отново в столицата - от Първа лига.

Двубоят започна отлично за ЦСКА-София. В 9-ата минута гостите направиха грешка при изнасянето на топката, вратарят Иван Дюлгеров се забави, новопривлеченият Бисмарк Чарлс му я отне и на празна врата откри резултата. Отличен дебют за него.

В следващите минути играта бе равностойна, но в края на полувремето "червените" отново станаха по-настоятелни, усещайки, че могат да нанесат втори удар и да предрешат спора. Пропуски направиха Георги Йомов и Жорди Кайседо, на когото попречи съотборникът му Джером Синклер да направи 2:0.

В 38-ата съдията Волен Чинков подари дузпа на ЦСКА-София при ситуация, в която Даниел Димов и Бисмарк Чарлз се сблъскаха рамо в рамо. А малко по-рано днес шефът му Костадин Гергинов критикува реферите.

Наказателният удар бе реализиран от Георги Йомов - 2:0.

Пак той опъна мрежата на "Черно море" в 48-ата, подпомогнат от нова неубедителна намеса на Дюлгеров. Малко преди това "моряците" отново сбъркаха при излизането от половината си. 

В 62-ата Даниел Димов върна един гол с глава - 1:3. Това обаче бе всичко, което варненци успяха да направят като резултат, макар да имаха много време до края. ЦСКА-София не допусна срив и заслужено е на четвъртфинал.

В друг двубой от днес "Арда" победи "Етър" с 1:0 като гост. Точен бе Иван Тилев в 33-тата. Вчера се класира носителят на трофея "Локомотив" (Пловдив). В сряда на националния празник има три срещи.

Останалите мачове от осминафиналите:

"Ботев" (Пловдив) - ЦСКА 1948, сряда, 12:00 ч.

"Царско село" - "Лудогорец", сряда, 15:00 ч.

"Левски" - "Берое", сряда, 18:00 ч.

"Ботев" (Враца) - "Черноморец" (Балчик), четвъртък, 14:00 ч.

"Славия" - "Монтана", четвъртък, 17:30 ч.