Случайно или не, но в деня на протеста, озаглавен "Код 10 - страхуват ли инициалите ДП прокуратурата?" от сайта "Пик", пред който депутатът от ДПС Делян Пеевски (предполагаемият ДП), предпочита да прави изявления, решиха да сезират същата тази прокуратура за финансирането на "Протестна мрежа".

От "Пик" съобщиха:

"Издателят на ПИК Недялко Недялков внася сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров за доходите на "Протестна мрежа" днес в 16 часа в Съдебната палата. Там той ще даде изявление и пред журналисти.

"Нека се провери откъде са доходите на тези момчета и момичета, които менторстват в обществото, броят чуждите пари, определят кое е черно и кое - бяло и се държат като абсолютни носителите на единствената и непогрешима истина. В същото време цари пълна неизвестност откъде е тяхното финансиране, работят ли, какви са доходите им, откъде се издържат...", пояснява Недялков.

Той е адресирал сигнала си, подкрепен с факти, и до ръководството на НАП".

"Протестна мрежа" обаче е нещо имагинерно, не е нито физическо, нито юридическо лице. Затова и този път Недялков, който вече веднъж се бе обърнал към държавното обвинение със същото искане, е решил да посочи в сигнала си четири конкретни лица, които в публичното пространство се свързват с ПМ - Антоанета Цонева, Асен Генов, Константин Павлов-Комитата и Николай Стайков, разказа издателят на агенцията в отговор на наш въпрос.

Недялков обаче не пожела да отговори в какво качество и защо именно той ще сезира прокуратурата. Случайно ли е попаднал на данни, според които във финансирането на тези лица има нещо нередно, или те са били разработвани от сайта му. Посочи само:

"Аз нищо не съм. Моля прокуратурата да провери факти и обстоятелства. Както и НАП".

Представители на "Протестна мрежа" коментираха, че от "Пик" явно са раздразнени от протестите срещу държавното обвинение, свързани с подправения тефтер на Филип Златанов и "се опитват да вдигнат топката на прокуратурата". Допуснаха и, че сигналът или ща касае неправителствените организации, с които се занимават четиримата "адресати", или пак ще се пита от къде са средствата за плакати и балони, кафета и пр. материали, които ПМ използва като форма на протест и вече е давала обяснения, че са платени с лични пари.