Президентът на БФС Борислав Михайлов води преговори с двама кандидати за поста национален селекционер - Ивайло Петев и Стойчо Стоев. Това обяви вторият човек в централата Йордан Лечков в ефира на няколко телевизии - в последните дни Лече се превърна в говорител на съюза след уволнението на Любослав Пенев и скандалните му обвинения.

Михайлов получи права от Изпълкома да разговаря с кандидати. В момента това са Петев и Стоев, като и двамата са без работа. Твърди се, че шансовете на Ивайло Петев, уволнен преди броени дни от кипърския АЕЛ, са по-големи. Той е предпочитан от повечето членове на ИК.

А Лечков направи повече от шокиращи разкрития. Според него играчи на националния тим са бойкотирали в последните мачове. Ивелин Попов нарочно е пропуснал дузпата срещу Малта. Любослав Пенев се е разписвал срещу 6000 лева по трудов договор, но цялата сума е прибирана от съдия-изпълнител, тъй като треньорът има дългове. Пенев е вземал от БФС по 23 000 лв. на месец чрез испанска мениджърска агенция. Или общо възнаграждението му е било 29 000 лв. Неговият наследник ще взема по-малко.

Пенев няма да получи неустойка, тъй като след изказванията му БФС ще се позове на клауза да уронване на престижа на хора от ръководството.